Galerie KRUIS-WEG68: Tentoonstelling ‘Want ik ben ziek van liefde’, Paul van der Steen

0

Van Paul van der Steen is het boek “Want ik ben ziek van liefde” verschenen met negentig literaire tekeningen uitgegeven bij Hof van Jan. In de tentoonstelling zijn de originele tekeningen te zien.

De tekeningen brengen schrijvers en boeken in beeld van heel oud – Homerus, Sapfo, het Hooglied – via klassieken – Kafka, Boon, Céline – tot moderne auteurs – Rijneveld, Driessen, Gerritsen. In het laatste deel van het boek doet ook Covid 19 zijn intrede. Elke tekening is voorzien van een treffend citaat, door de tekenaar uitgevoerd in stripschrift. De bewonderenswaardige inleiding van P.F. Thomése is een lofrede die tevens een parodie is op een lofrede.

Marlies Visser
Met stempels en patronen toont Marlies Visser een varkenskop. De eindeloze herhaling maakt de kop inwisselbaar. Het varken is een abstractie geworden. Ooit scharrelden ze vrij rond, beschermd door het belletje om hun hals, en nu zijn ze onzichtbaar. Visser vroeg kunstenaars te reageren op de kop. Ze werkte ook samen met Paul van der Steen en een aantal van deze werken is te zien tijdens de expositie. Ze maakte illustraties bij ‘Eikels’ een verhaal van A.L Snijders gedrukt onder de Korenmaat als eerste deel in de Biggenreeks.

Opening
vrijdag 11 december van 11.00 – 18.00 uur
Uiteraard onder het genot van een drankje.
Paul van der Steen is vrijdag 11 en zaterdag 12 december de hele dag aanwezig.
Omdat er maximaal 4 bezoekers tegelijk in de galerie aanwezig mogen zijn, kan het zijn dat u even moet wachten.

Galerie KRUIS-WEG68
Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem
do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

- Advertentie -