Opvallend veel nieuwe jonge theatermakers kiezen voor het maken van een solo. De Schuur signaleerde deze trend en geeft vrijdag 1 en zaterdag 2 april tijdens het nieuwe festival Solo Dagen ruim baan aan de solo, en de nieuwe theatermakers in alle gedaanten. Lang leve alleen! Er zijn dag-passepartouts en losse kaartjes te koop via www.schuur.nl/solo-dagen.

De makers zoeken allemaal het conflict in hun voorstelling niet in een tegenspeler, maar in bijvoorbeeld film, decor of interactie met het publiek. Van persoonlijke storytelling, multimediale sciencefiction dans, circus tot muziek.

Maar er is niet alleen theater. Overal in het gebouw word je verrast door acts. De VR experience Ayahuasca – a kosmik journey (groot succes tijdens IDFA 2019) is speciaal voor de Solo Dagen nogmaals te beleven. Singles kunnen op speeddate in de filmzaal. In de eenpersoons bios geniet je in je uppie de meest legendarische filmmonologen. En bezoekers worden verrast door interventies op de meest vreemde plekken in de het gebouw.

De vrijdagavond wordt samen dansend afgesloten tijdens de Sølo afterparty. Op zaterdagavond speelt singer-songwriter Eva Skeete McLeed hier haar muziektheatervoorstelling A Table for One.

Programma Solo Dagen

AYAHUASCA – A KOSMIK JOURNEY -JAN KOUNEN
1 & 2 apr, 18:00 – 24:00, 2 voorstellingen per uur (duur 20 min.) voor max 2 personen tegelijk.
VR Installatie
Daredevils kunnen, onder professionele begeleiding, meegaan op een psychedelische solo (of duo) VR-trip, die in 2019 een groot succes was tijdens het IDFA festival. In Ayahuasca – A Kosmik Journey verkent de Franse filmmaker Jan Kounen de mogelijkheden van virtual reality om de psychedelische ervaring weer te geven van ayahuasca, een brouwsel gebruikt in ceremonies van de Shipibo in de Amazone. Een virtuele wereld van visioenen, die op elke gebruiker zijn eigen uitwerking zal hebben.
€7,50 (niet inbegrepen in passepartout)

Programma vrijdag 1 april

WORTELS EN CASSAVE – ONIAS LANDVELD
1 apr, 19.30- 20.20 uur bovenzaal
Spoken word/Storytelling
De roots van storyteller Onias Landveld liggen in de Surinaamse jungle, maar hij heeft wortel geschoten in Nederland. Hij wordt gevormd door stukjes en beetjes van geschiedenis, fragmenten en situaties. In deze show transformeert hij ze tot gedichten, tekst, verhalen en interactie met het publiek.

MAJKA – SANDRA KRAMEROVÁ
1 apr, 20.30 – 21.15 uur benedenzaal
Dans
In deze multimediale dansvoorstelling zoomt choreograaf Sandra Kramerová in op de verschillen en overeenkomsten tussen Oost- en West-Europese vrouwelijkheid. Ze kruipt hiervoor in de huid van het buitenaardse meisje Majka, een populair Tsjechoslowaaks tv-personage. Zij leert vrouwelijk gedrag kennen via reclames, tv en propaganda. Maar wat is nou een echte vrouw?

I’D HAD ENOUGH SO I KILLED HIM – SHERISE STRANG
1 apr, 21.30 – 22.15 uur bovenzaal
Interdisciplinair/Dans
Een dans/fysieke theatersolo geïnspireerd op het leven van dichter en schrijfster Maya Angelou, die als activist en feminist vocht voor zwarte vrouwen. In haar solo koppelt Sherise haar eigen generatie vrouwen aan de generatie van Angelou.

CINEVILLE X SCHUUR: DATEN IN DE BIOS
1 apr, 20:15 wine tasting + speeddate. Start film 21:15
Single en in voor een filmavontuurtje? Ga dan met Cineville, de Schuur en allemaal andere singles op speeddate in de bioscoop tijdens de Solo Dagen.
Om in de mood te komen starten we deze speciale datenight met een natuurwijn-tasting van Wilde Wijnen. Tijdens het proeven leer je in een aantal speeddate-rondes alles over elkaar aan de hand van de supersnelle filmvragen van Cineville.
Om 21:15 uur trekken de daters zich terug in het donker voor een vertoning van de nieuwste film van Mike Mills, C’mon C’mon (2021).
Meedoen? Koop een kaartje voor de voorstelling van C’Mon C’mon op 1 april om 21:15 uur en bestel er tijdens het afrekenen het Daten in de bios-kaartje voor de wine tasting/speeddate bij voor €5. Cinevillers halen het filmkaartje gewoon gratis, maar betalen wel €5 voor het supplement.

SØLO AFTERPARTY MET DJ TØNY
vr 1 april 22.15 uur, café (gratis toegang)
Op de afterparty op vrijdag sta je zeker niet lønely op de dansvloer! DJ Tøny serveert je een eclectische mix van de lekkerste hiphop, house en breaks.

Programma zaterdag 2 april

IT HAPPENS – LA CAMPISTANY
2 apr, 18.30 – 19.00 uur benedenzaal
Circus / dans
In de solo trapeze-act van de Spaanse artieste Julia Maria Campistany Albareda lijkt van alles mis te gaan. Maar klopt het leven wel als alles perfect is? Als alles goed lijkt te gaan, heb je dan niet gewoon iets over het hoofd gezien?

LONE – LUUK BRANTJES
2 apr, 19.30 – 20.00 uur benedenzaal
Circus
In een wereld waar we constant met elkaar verbonden zijn, is een angst voor alleen zijn gegroeid. We hebben alleen zijn geassocieerd met eenzaam zijn. LONE is een eerbetoon aan de mens die comfortabel is met zichzelf en de vreugde, schoonheid en rust die alleen zijn geeft. Een ode aan alle singles en vrijbuiters.
It Happens en LONE worden verkocht als Double Bill.

XYI – MARLEEN HENDRICKX
2 apr, 19.15 – 20.05 uur bovenzaal
Theater
Als Marleen Hendrickx nog een jong meisje is, blijkt ze niet alleen vrouwelijke chromosomen te hebben, maar ook mannelijke. Ze is intersekse. “Het is beter als je tegen niemand zegt wat je hebt”. Langzaam nestelde zich een steeds groter geheim in het hoofd van Marleen. Hoe voelt het als je niet mag zijn wie je bent? En wat gebeurt er als je na jarenlang zwijgen toch begint te praten?

CRYBABY – EMMA BUYSSE EN LUNA JOOSTEN
2 apr, 20.45 – 21.35 uur, bovenzaal
Theater
‘’Crybaby van actrice Emma Buysse en regisseur Luna Joosten is satire over de zoektocht naar het echte ik” ★★★★ NRC
Deze maaksters zetten hun publiek graag op het verkeerde been. In CRYBABY proberen ze op humoristische wijze het onderscheid te verwerpen tussen emotionaliteit en sentimentaliteit, authentiek en nep, kunst en kitsch, ernst en ironie.

EVA SKEETE MCLEED/TABLE FOR ONE
2 apr, 20.15 – 20.40 uur café (gratis toegang)
Een tragikomische muzikale solo over solo zijn. Alleen zijn, maar niet eenzaam – of eenzaam zijn maar niet alleen. Een intieme, anekdotische voorstelling van singer-songwriter Eva Skeete McLeed.

- Advertentie -