DSS Voetbal en Telstar Vrouwen zetten nieuw regionaal vrouwenvoetbalplatform op voor topniveau

Alle clubs in regio Groot-Kennemerland een vrouwenvoetbaltak

0

Op dinsdag 26 april 2022 ondertekenden Yvonne van Gennip, voorzitter Telstar Vrouwen en Martijn Egner, voorzitter DSS Voetbal een overeenkomst voor de opzet van een complete vrouwenvoetbalpyramide in regio Groot-Kennemerland. Dit nieuwe platform moet ervoor gaan zorgen dat alle clubs in Groot-Kennemerland een vrouwenvoetbaltak gaan opzetten en dat de regio meer voetbalsters op topniveau gaat voortbrengen.

De twee clubs hebben beide al jaren een voorbeeldfunctie voor vrouwenvoetbal. DSS heeft een complete en brede vrouwenvoetbalpyramide en is daarmee één van de grootste vrouwenvoetbalclubs van Nederland. Telstar is als profclub een van de ludiekste voetbalclubs van Nederland. De clubs werkten de afgelopen jaren al nauw samen aan het professionaliseren van het vrouwenvoetbal bij hun clubs.

Met de nieuwe overeenkomst gaan ze een stap verder: alle clubs in de regio stimuleren en helpen bij het opzetten van meisjes- en vrouwenvoetbal, ook wanneer deze dat nog helemaal niet hebben, het uitbouwen van de vrouwenvoetbalacademie en zorgen voor het signaleren en doorstomen van toptalent tot aan het hoogste niveau, deelname aan de Vrouwen Eredivisie. Martijn Egner: “Vrouwenvoetbal hoort bij DSS en Telstar. We hebben al verschillende toppers voortgebracht. Elk meisje in de regio krijgt nu de mogelijkheid om op elk niveau te kunnen voetballen.

De overeenkomst is voor drie jaar (1 juli 2022 tot 30 juni 2025). Er zullen o.a. vriendschappelijke, onderlinge wedstrijden worden georganiseerd, het vrouwenvoetbal gepromoot en voetbaltechnische zaken als selectiebeleid en opleiding van jonge speelsters gezamenlijk opgepakt.

Dubbele speelgerechtigheid voor toptalent
Ook zullen de clubs samen drie jonge talenten (jeugdspeelsters voor de Beloften) aanwijzen die een dubbele speelgerechtigdheid krijgen en uit kunnen komen voor zowel DSS als voor Telstar Vrouwen. Deze speelsters kunnen, doorstromen naar Telstar Vrouwen als dit in het belang is van de ontwikkeling van die speelsters. Telstar Vrouwen zal daarnaast talentvolle speelsters van DSS de mogelijkheid bieden mee te trainen met de selectie van Telstar Vrouwen. Yvonne van Gennip: “Deze meiden verdienen de eredivisie. Het zijn topsporters pur sang, die keihard trainen om het beste uit zichzelf te halen.

DSS (Haarlem) is een van de grootste vrouwenvoetbalverenigingen van Nederland en speelt in de Topklasse. Telstar Vrouwen (IJmuiden) is een profclub en treedt komend seizoen toe tot de Vrouwen Eredivisie.

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie