Tentoonstelling Joost Swarte in het kader van de Stripdagen Haarlem

0

Het werk van Joost Swarte is zowel te bezichtigen in het Teylers Museum als in Galerie KRUIS-WEG68. De tentoonstelling bij Galerie KRUIS-WEG68 bestaat uit originelen in kleur, zwart/wit en prenten.

In de maandelijkse podcast van de Illustratie Biennale illustratiebiennale.nl interviewt Jellie Brouwer Joost Swarte aan de hand van vijf beelden Via deze beelden duiken we in het leven en het brein van de illustrator. Te beluisteren na 24 mei.

Joost Swarte is internationaal bekend door zijn tekeningen voor tijdschriften als Vrij Nederland, Humo en The New Yorker. Hij is daarnaast een veelzijdig ontwerper van posters, postzegels, logo’s en lettertypes. Ook ontwierp hij meubels, tapijten, glas-in-loodramen en zelfs gebouwen, waaronder de Toneelschuur.

Swartes stijl wordt bepaald door ‘de klare lijn’: duidelijke contourlijnen, platte vlakken met heldere kleuren. Zijn werk is daardoor helder en toegankelijk. In zijn strakke tekeningen verbeeldt hij alledaagse gebeurtenissen op een verrassende wijze, vol speelsheid en humor.

Voor meer informatie over Joost Swarte: joostswarte.nl.

Opening
vrijdag 20 mei 2022 van 11.00 -18.00 uur
Joost is aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur

Galerie KRUIS-WEG68
Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem
email: info@kruis-weg68.com
telefoon: 0031 653566594
do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

 

 

 

 

- Advertentie -