Ontdek Landgoed Keukenhof tijdens Open Monumentendag

0

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september openen meerdere monumenten in Lisse hun deuren voor het publiek. Een mooie kans om historische gebouwen van binnen te bekijken. Ook Kasteel Keukenhof is die dag geopend.

De begane grond van Kasteel Keukenhof is van 10:00 – 16:00 uur geopend voor publiek en vrij toegankelijk. Gidsen staan klaar om bezoekers uitleg te geven over de historie, architectuur en inrichting van Kasteel Keukenhof. Mensen die het hele kasteel willen zien, kunnen een rondleiding boeken. Tickets voor een rondleiding kosten € 5 per persoon. De kaartverkoop start binnenkort.

Andere rijksmonumenten
Naast het bezichtigen van Kasteel Keukenhof is het ook mogelijk een route langs de andere prachtige rijksmonumenten te lopen. Zo opent het Zwitsers Speelhuis speciaal voor Open Monumentendag haar deuren en kan je het Bakhuisje met karnmolen ook van binnen bekijken.

Naast het bezichtigen van de rijksmonumenten zijn er diverse activiteiten op het landgoed voor jong en oud. Kunstliefhebbers kunnen de dag combineren met een bezoek aan het LAM museum en in NME De Groene bol vindt om 11.00 uur en 14.30 uur een lezing plaats over het verduurzamen van je eigen dak. In het Koetshuis genieten bezoekers van een muzikaal optreden van de Kasteelheeren om 11:00 uur en 12:00 uur.

Demonstratie riddergevechten
Voor kinderen is er op deze dag ook veel te beleven. Loop de Kabouterwandeling, doe de speurtocht of aai de dieren bij de kinderboerderij. Hoogtepunt van de dag is een heus ridderspektakel. Om 11.00 en 13.00 zijn er demonstraties van riddergevechten. Het belooft een bijzondere dag te worden.

Het landgoed is vrij toegankelijk. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt dus de organisatie roept bezoekers op om op de fiets te komen.

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie