Het programma van de Pletterij voor september 2022 ziet er als volgt uit:

WOE 7 SEPT GESPREK MET PAUL ONKENHOUT
Jan Hoekema gaat woensdag 7 september in gesprek met journalist Paul Onkenhout. Aanvang 16 uur in de Pletterij. Toegang gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld. Het programma is ook te zien op livestream via de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te horen op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

ZONDAG 11 SEP VERHALENPODIUM
Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Dit keer: blunderen. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant. Aanvang 16 uur. Wie wil vertellen kan contact opnemen met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl

MAANDAG 12 SEP: CONCERT THE SELVA
The Selva met Ricardo Jacinto- cello en Nuno Morão- drums uit Lissabon en Gonçalo Almeida uit Rotterdam op contrabas zou je een ‘post-rock’ groep kunnen noemen. Hun muziek is een mix van (impro) jazz, muziek uit de renaissance, Midden-Oosten, kamermuziek, pop en rock. Maandag 12 september te horen in de Pletterij.
Aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

14 SEP DEBAT DIVERSITEIT IN CULTUURONDERWIJS
Hoe zetten verschillende organisaties en groepen binnen Kennemerland zich in voor diversiteit en inclusiviteit? Bijvoorbeeld op gebied van cultuur? Donderdag 14 september is er een debat in de Pletterij over de impact van kunst en cultuur en hoe cultuuronderwijs kan bijdragen aan diversiteit en kansen. De debatten zijn maandelijks op initiatief van Bureau Discriminatiezaken.
Toegang gratis. Aanvang 19.30 uur

19 SEP: JAZZ MET NUEVA MANTECA
Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Dit jaar verschijnt hun nieuwe album: een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Mesengers. Maandag 19 september staat de band in de Pletterij. Met Oscar Cordero (trompet), Ben van den Dungen (saxofoon), Marc Bisschof (piano), Samuel Ruiz (bas), Enrique Firpi (drums), Nils Fischer (percussie).
Aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

20 SEP: DEBAT ONDERWIJS OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN
Volgens de laatste cijfers vangt regio Kennemerland zo’n 3000 Oekraïense vluchtelingen op. Veel vluchtelingen zijn kinderen in de leerplichtige leeftijd. Hoe organiseert Haarlem een passende vorm van onderwijs voor deze kinderen?
De Pletterij houdt op dinsdag 20 september een debat over het onderwijs en de opvang van kinderen uit Oekraïne. Een belangrijk discussiepunt is: ligt de focus op blijven, integratie en het leren van de Nederlandse taal óf op terugkeer, les in de eigen taal of in het Engels anderzijds? Verschillende Nederlandse en Oekraïense betrokkenen bij onderwijs en opvang komen aan het woord.
Aanvang 20 uur, kaarten 3 euro.

21 SEP: IN GESPREK MET BERT VAN DER VELDEN
Jan Hoekema gaat dit keer in gesprek met Bert van der Velden, directeur GGD Kennemerland. Aanvang 16 uur, vrijwillige bijdrage. Het programma is ook te zien op livestream via de homepage van de website, Facebook-pagina of Youtube-kanaal. Na afloop als podcast terug te horen op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

WOE 21 SEP: DEBAT HAARLEM DUURZAAM
De gemeente Haarlem wil graag duurzaam worden. Maar hoe en hoe snel? Centraal in het debat op woensdag 21 september staat de opstelling van het Haarlemse gemeentebestuur bij het aanpakken van de klimaatcrisis. Het vorige progressieve college is er niet in geslaagd de ambities waar te maken. Van het huidige gemeentebestuur wordt meer actie verwacht. In het debat discussieren plaatselijke politici en deskundigen met elkaar over wat te doen. Het debat is geïnitieerd door de Haarlemse klimaatcoalitie bestaande uit Milieudefensie, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat, IVN-Haarlem, FNV Lokaal en de Stedenband Haarlem-Mutare.
Aanvang 20 uur. Toegang vrijwillige bijdrage.

WOE 28 SEP: DEBAT BROEDPLAATSEN IN HAARLEM
De gemeente Haarlem vindt broedplaatsen belangrijk als plek voor culturele en sociale ontwikkelingen. Woensdag 28 september gaan culturele en sociale onderzoekers en ontwikkelaars in gesprek over hoe speciaal beleid er uit zou moeten zien. Praat mee, denk mee, en zet de gemeente op het goede spoor.
Aanvang 20 uur. Toegang 3 euro.

VRIJDAG 30 SEP: CONCERT BLUE LINES TRIO & HAN BUHRS
Raoul van der Weide stelde in 2012 het Blue Lines Trio samen en bracht daarmee drie generaties improvisatoren bijeen. Het trio bundelt in een optreden 30 september in de Pletterij de krachten met stemkunstenaar Han Buhrs, die zijn teksten combineert met geïmproviseerde, licht absurdistische spraakzang en taal- en klankonderzoek.
Aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

1 OKT OPTREDEN JAZZZOO
JazzZoo is een band die uitpakt met een flinke dosis aanstekelijke jazz. Swingende, vrolijke muziek, waarbij je moeilijk kunt stil zitten. Met Karoliina Korpijaakko (zang), Bart van Ballegooijen (sax), Casper de Graaff (toetsen), Onno Hulsman (gitaar), Ad van den Berg (bas), Jan Oorthuijsen (drums). Zaterdag 1 oktober, aanvang 20 uur.
Toegang 10 euro, 5 euro livestream.
 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie