Gemeente Haarlem gaat gebruik maken van de nieuwste parkeeroplossingen in de gemeentelijke parkeergarages: Appelaar, Raaks, Houtplein, Dreef, Kamp en Cronjé. Dit zorgt ervoor dat alle parkeerders gemakkelijk en snel kunnen parkeren. Begin 2023 wordt gestart met de werkzaamheden.

De parkeertoegangssystemen in de 6 gemeentelijke parkeergarages worden vanaf begin 2023 vervangen. Het nieuwe systeem wordt een stuk moderner en gebruiksvriendelijker. Mensen kunnen met kaart, kaartloos of eenvoudig via de mobiel op basis van kentekenherkenning parkeren. Zodra een bezoeker heeft betaald en het kenteken van het voertuig door de automatische kentekenherkenning (ANPR) camera is gelezen en geregistreerd, gaat de slagboom omhoog. De parkeerder kan contant, contactloos of door de betaalkaart of mobiel voor de kaartlezer bij de uitrijterminal te houden betalen. Contactloos parkeren kan ook via de parkeerapps (zoals Parkmobile/EasyPark). Bij het in- en uitrijden wordt dan automatisch op de achtergrond een parkeeractiviteit gestart en vervolgens afgesloten. Een andere mogelijkheid is dat de bezoeker het kenteken invoert op de betaalautomaat en betaalt.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de parkeergarages?
Gedurende de werkzaamheden wordt alles gedaan om de garage volledig operationeel te houden. Het kan voorkomen dat de garage enige tijd (gedeeltelijk) afgesloten dient te worden in verband met de veiligheid. Dit kan tot enige hinder leiden voor de gebruikers. Zodra Spaarnelanden (de beheerder van de parkeergarages) precies weet wat deze hinder inhoudt, ontvangen abonnementhouders en (vaste) bezoekers meer informatie en een passende oplossing.

Haarlemmers kunnen binnenkort op haarlem.nl/parkeergarages de ontwikkelingen van het project volgen.

- Advertentie -

Geef een reactie