Bosuilen zijn echte nachtvogels. Overdag zitten ze wat te dutten, maar als de avond valt worden ze actief. Tijdens deze wandeling op zondag 22 januari 2023 ga je samen met de boswachter van Landschap Noord-Holland in het donker op zoek naar deze mooie uil met zijn kenmerkende roep.

In het donker op zoek naar de bosuil
Leyduin, met z’n eeuwenoude bomen en gebouwen, is een schitterende plek om te wandelen. Zondag de 22e januari ga je met de boswachter op zoek naar de bosuil.

In het donker vliegen ze behendig tussen de bomen. Een spoortje maanlicht is genoeg om muizen en andere prooien te vangen. Ook hun uitstekende gehoor helpt ze op weg tijdens het jagen.

Ze beginnen al in februari met broeden. Om de plek waar ze willen broeden af te bakenen laten ze af en toe hun spookachtige roep horen. Soms beantwoordt het vrouwtje die met een ijselijke kreet.

De roep van de bosuilen is niet voor niets vaak in spannende films te horen. En in het donker is er altijd nog meer te beleven… Een leuke excursie voor het hele gezin.

Verzamelen op de parkeerplaats van Buitenplaats Leyduin, op de grens van Vogelenzang en Heemstede. De excursie duurt ca. anderhalf uur.

Graag reserveren. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Info
Wanneer: zondag 22 januari 2023 van 19:00 tot 20:30 uur
Waar: Parkerterrein Buitenplaats Leyduin; Woestduinweg 4; 2114 BG Vogelenzang
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie