MOOOISTE Landschapsfestival op ‘vernieuwde’ Buitenplaats Leyduin

0

Genieten van het mooiste dat de natuur te bieden heeft, op een extra leuke manier. Dat is de bedoeling van MOOOISTE Landschapsfestival op Buitenplaats Leyduin op zondag 29 september. Na twee jaar is dit festival weer terug op de geheel gerestaureerde Buitenplaats tussen Heemstede en Vogelenzang. Met een feestelijke dag wil Landschap Noord-Holland de afronding van de grote opknapbeurt vieren. Iedereen is welkom om het mee te beleven. Buitenplaats Leyduin is te mooi om niet te kennen.

Op Buitenplaats Leyduin zijn vrijwel alle gebouwen opgeknapt: de mysterieuze belvedère, het eeuwenoude houten Juffershuis en de tuinschuren inclusief moestuinmuren. Verder zijn saaie weilanden omgetoverd tot bloeiende weides en de Leybeek is gebaggerd en natuurvriendelijk gemaakt, zodat er meer ruimte is voor planten en dieren. Verder is de buitenplaats veel levendiger geworden door de prachtige Gasterij met terras, een gezellige moestuin en een nieuwe waterspeelplaats. Recent kwam ook nog een nieuw wandelpad gereed en speciale verlichting langs een gedeelte van het wandelpad.

Tijdens MOOOISTE vertelt tv-boswachter en verhalenverteller Arjan Postma leuke verhalen over de verrassende natuur. Er zijn historische figuren, livemuziek, foodtrucks en pop-up dance midden in het bos. Andere activiteiten op MOOOISTE zijn bijvoorbeeld: de silent swing schommel, boomklimmen, een survivalveld, ‘groene’ markt met hebbedingen, lekkernijen en mooie spullen. De opening wordt om 11 uur verricht door Esther Rommel, de nieuwe gedeputeerde Natuur en Landschap. Goed om te weten: tickets voor het festival kun je vooraf boeken via de website. Parkeren kan bij de ingang aan de Leidsevaart tegen betaling. Kom bij voorkeur op de fiets. Fiets parkeren is gratis.

MOOOISTE is een samenwerking tussen Landschap Noord-Holland en Provincie Noord-Holland. Kijk op www.moooiste.nl (let op, 3 O’s) voor het boeken van tickets en het programma.