Waterbeestjes vangen op Buitenplaats Leyduin

0

In het water stikt het van de leuke beestjes. Zaterdag 15 juli krijg je een schepnet, vergrootglas en een zoekkaart van de gids van Landschap Noord-Holland. Zo kun je de beestjes uit het water scheppen en ze bekijken. Samen met de gids ontdek je ook hoe ze heten.

Met schepnet, loeppot en zoekkaart ben je een echte onderzoeker
Waterbeestjes zoeken is leuk! Zaterdagmorgen de 15e kun je proberen ze te vinden op Buitenplaats Leyduin. Daar is veel water en je gaat onderzoeken wat daar allemaal in leeft. Wat dacht je van een waterschorpioen, een spinnende of geelgerande watertor of de gevaarlijk uitziende visetende libellelarven. En natuurlijk de enige giftige spin van Nederland, de waterspin.

Pak een schepnetje en vissen maar! Je mag je vangst in een loeppotje doen. Dan kun je die kleine diertjes veel beter bekijken. Moet je eens kijken hoe bijzonder ze zijn… Je wilt vast weten hoe die beestjes heten. Daarvoor heeft de gids handige zoekkaarten meegenomen. Zo beleef je een prachtige ochtend op Leyduin. Landschap Noord-Holland zorgt voor de netjes en loeppotjes. Maar je eigen netje meenemen mag natuurlijk ook. Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan is het nóg leuker! Trek laarzen aan of schoenen die tegen een stootje kunnen en kleding die vies mag worden

Ouders zijn uiteraard welkom en kunnen gratis mee.

Info
Wanneer: zaterdag 15 juli 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Juffershuis / Gasterij Leyduin; Tweede Leyweg 7; 2114 BG Vogelenzang
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -