Brugklassers strijden om finaleplek in Noord-Hollandse voorleeswedstrijd

0

Op 22 maart 2023 strijden de Noord-Hollandse brugklas-schoolkampioenen in de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor alle brugklassers. Eerstejaars leerlingen van middelbare scholen lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. Een initiatief van Stichting Lezen om lezen in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte de landelijke finale. Dit schooljaar doet een groot aantal middelbare scholen uit alle hoeken van Noord-Holland weer mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me!.

Noord-Hollandse finale
Afgelopen maanden hebben de rondes plaatsgevonden in verschillende Noord-Hollandse bibliotheken. De winnaars komen uit Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Hoorn. Zie bijgevoegd programma voor meer informatie. De provinciale finale wordt aangestuurd door een enthousiaste Manu van Kersbergen met een pauzeact van HipHop in je bieb. De driekoppige jury, met daarin Ellen Brudet, eigenaresse winkel Coloured Goodies Amsterdam, Mirjam van Campen, bibliotheek Haarlemmermeer, Ingrid Nagtegaal, oud-bibliothecaris en actief bij de VoorleesExpress, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

Landelijke finale
De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 3 juni 2023 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie