Concert Franse chansons bij Jansstraat33

0
Photo by Matt Botsford
Photo by Matt Botsford

Op 22 april 2023 organiseert Jansstraat33 een concert met Franse chansons. Het concert start om 20.00 uur en duurt anderhalf uur. Na afloop serveren we een glas Franse wijn.

SOLUNE à deux neemt haar publiek mee op avontuur door het rijke repertoire van chansonniers, die in poëtische beschrijvingen hun dromen en gedachten delen. Een reis langs geliefde Franse idolen, op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit begin 20ste eeuw van Fréhel en Luciënne Delyle, de swing van Charles Trenet en de jazz manouche van Django Reinhardt, langs de onvergetelijke chansons van Piaf en Barbara, de jazz van Claude Nougaro, de sterke songs van Serge Gainsbourg en Alain Bashung, en altijd nieuwsgierig naar nieuwe artiesten zoals Zaz, Stacey Kent en Emilie-Claire Barlow. Tijdens die reis maakt het publiek kennis met vele personages, zoals de kaartjesknipper in de Parijse metro (Le Poinconneur des Lilas), Marilou die zielsveel houdt van haar motorduivel (L’Homme à la Moto) en de man in de haven die droomt van verre oorden (Emmenez-moi), allemaal zo raak en liefdevol getypeerd.

SOLUNE à deux houdt van contrasten. In hun muziek klinkt een veelheid aan sferen door, van dromerig en ingetogen tot uitbundig en feestelijk. Ze laten zich inspireren door de traditie, maar werpen daar graag een ander licht op. Ze verrassen met hun geheel eigen, authentieke vertolkingen en geven deze chansons een nieuwe twist.

SOLUNE à deux kent ook een bandbezetting, uitgebreid met bas en percussie, en treedt behalve in Nederland ook veel op in Frankrijk, waar soms spontaan jamsessies ontstaan met Franse muzikanten. SOLUNE toerde in 2012, 2014, 2015 en 2016 door Frankrijk en trad in 2018 op in Parijs. Hun muziek en interpretaties werden daar overal bijzonder enthousiast ontvangen. Met al deze warme herinneringen in het hart neemt SOLUNE à deux u graag mee op reis!

Mony Wouters
zangeres / docent zang, interpretatie, vocal improvisation / vocal coach
Mony trad eerder op met Duo Pastis, Café Bohème en Locura. Zij is als docent zang, interpretatie en vocal improvisation werkzaam bij de Muziektheateracademie van Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Conservatorium) te Rotterdam. Ook is zij daar vocal coach bij musicalproducties en muzikaal leider/coach bij muziektheaterproducties.

Als vocal coach werkte zij bij o.a. het Onafhankelijk Toneel, bij musicalproducties zoals The Last 5 Years en recent met de band Snowapple en vocale cabaretgroep Herman in een Bakje Geitenkwark. Zij werkt als (muzikaal) theatermaker aan muziektheaterproducties met o.a. Vincent van Warmerdam, Minou Bosua, Barbara Duijfjes, Nik van den Berg en Robin Coops. Daarnaast is zij actief op het gebied van vocal improvisation en treedt zij op met improgroepen, zoals de Rotterdam ImproVoices en Improzo, in en buiten Europa.

Laetitia van Krieken
pianiste/componiste
Laetitia kreeg internationale bekendheid als toetseniste van popgroep Nits. Zij tourde door Nederland met Laetitia van Krieken Big Bang, 13 koppig jazzorkest, dat haar composities uitvoerde.

Met Hotel Witlox maakte zij als musicus/componist diverse muziektheater-voorstellingen en werkte samen met o.a. theatergezelschappen De Bloeiende Maagden, Stella Den Haag, De Wetten van Kepler.

Zij schreef de compositie Engyc voor dansvoorstelling SWAN van Sounding Bodies. Componeerde voor diverse klassieke- en jazz-ensembles en musicals. Zij is werkzaam als docent muziektheorie, solfège en bijvak piano bij de Pop Academy en de Jazz Academy van Codarts (Hogeschool voor de Kunsten, Conservatorium) te Rotterdam.

Kaartverkoop via www.ticketkantoor.nl/shop/Solune.

Jansstraat33
Jansstraat 33
2011 RT Haarlem

 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -