Open Monumentendagen in Huis Leyduin op fraaie Buitenplaats

0

Tijdens de Open Monumentdagen op 9 en 10 september is Huis Leyduin, dat in beheer is bij Landschap Noord-Holland, voor een select gezelschap te bezoeken.

Het huidige huis Leyduin bestaat ruim 100 jaar. In al die jaren is het maar achttien jaar bewoond geweest zoals het bij de bouw bedoeld was: als woonhuis van een welgestelde familie. Ook in twee vorige huizen Leyduin hebben families gewoond die het goed konden doen.

Gidsen vertellen u op de Open Monumentendagen over de bewoners en hun interessante geschiedenissen. Zij doen dat in het huis, beginnend met een korte lezing met oude foto’s. De rondleidingen zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september om 10,00 12.00 uur en 14.00 uur.

Een rondleiding duurt ongeveer een uur. De rondleidingen zijn in het kader van Open Monumentendag gratis, maar er is geen algemene vrije toegang. Aanmelden verplicht en maximaal 20 bezoekers per rondleiding.

info
Wanneer: Open Monumentdagen 9 en 10 september 2023
Vertrekpunt: Bij de voordeur van het Huis (aan de zijkant) wordt u opgewacht door de gids.
Parkeerplaats: Buitenplaats Leyduin; Woestduinweg 4; 2114 BJ Vogelenzang
Reserveren is verplicht. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl

 

 

 

 

 

- Advertentie -