Hoe zorgen we ervoor dat alle Haarlemmers in de toekomst makkelijk en betaalbaar, gezond en duurzaam kunnen (blijven) eten? Door ons huidige voedselsysteem behoorlijk te veranderen stelt Haarlem Food Future. Een grote gezamenlijke uitdaging waarover inwoners, ondernemers, bestuurder, beleidsmakers en overheidsinstellingen met elkaar in gesprek tijdens het Haarlems Voedsel Evenement op 17 november 2023.
Haarlem Food Future (HFF) is een club ambitieuze professionals die samen met inwoners, ondernemers, boeren, horeca, onderwijs en gemeente de voedselvoorziening in Haarlem wil verduurzamen. Daarnaast zoekt HFF naar oplossingen om ons voedselsysteem te veranderen. Een systeem dat bijvoorbeeld minder voedsel verspilt en voor meer plantaardig en lokaal geproduceerd voedsel zorgt.
Haarlems food book en de toekomst van voedsel
In het Kweekcafé in Haarlem-Noord (11.00 tot 12.30 uur) gaat een diverse groep mensen uit de agro-forestry, educatie, korte keten, horeca, overheid en zorg met elkaar in gesprek hoe het in de toekomst anders kan met ons eten en drinken. Met als doel om samen oplossingen te bedenken die veranderingen verder op gang brengen. Door samen activiteiten te organiseren worden meer mensen enthousiast gemaakt om ook te veranderen.
Deze ochtend wordt ook het Haarlems food book gelanceerd. In dit boek vertellen zo’n 35 voedselinitiatieven uit Haarlem e.o. hoe zij in de stad bijdragen aan de verandering van het voedselsysteem. Van Tommy Tomato tot School of Food en van Landje van de Boer tot Wij Telen Groente. Een actueel groeiend boek dat online verder uitgebreid wordt via haarlemfoodfuture.nl.
We sluiten af met een gezamenlijke lunch. Immers voedsel verbindt!
Doe je mee of weet je iemand voor wie het voedsel evenement interessant is? Aanmelden kan tot en met woensdag 15 november via deze link.
