Pletterij Promovendi Podium: “Veiligheidsdiensten: wie controleert ze?”

0

‘De parlementaire controle op de Nederlandse inlichtingendiensten is ondermaats’ zegt promovendus Constant Hijzen. En hij kan het weten, want al sinds 2009 doet hij hier onderzoek naar.

Wat hem vooral interesseert, is de rol die de inlichtingen- en veiligheidsdiensten spelen in de constructie van vijand- en dreigingsbeelden. Wie is onze vijand? Welk risico lopen we in Nederland? We horen hierover van de Nationale Veiligheidscoördinator. Maar hoe komt die aan zijn inlichtingen?

De AIVD heeft veel bevoegdheden, maar politici weten niet goed waar de dienst mee bezig is. Af en toe haalt een incident de voorpagina’s, maar dit blijft zonder echte gevolgen. Hoe komt het dat er in Nederland zo weinig kritiek is op de geheime dienst?

Constant Hijzen is verbonden aan de Universiteit van Leiden, Centre for Terrorism and Counterterrorism.

Info
Woensdag 18 maart 2015, aanvang 20.00 uur.
Toegang € 3,00 / tot 25 jaar € 1,50. Reserveren is gewenst, 023 542 3540 of reserveren@pletterij.nl. Je kunt contant betalen bij de kassa, we hebben geen pinautomaat.

Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem. Voor meer informatie: www.pletterij.nl Volg de Pletterij of Facebook/Twitter.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)