ABN AMRO kantoor Californiëplein sluit op 2 april

0

Vanwege het sterk afgenomen klantbezoek, sluit ABN AMRO op 2 april 2015 het kantoor in Haarlem aan het Californiëplein 15. Op dezelfde locatie komt een geldautomaat met meer functies.

Klanten zijn ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het voor hen dichtstbijzijnde kantoor. Zij zijn welkom bij een ontvangst op het nieuwe kantoor waarbij een workshop internet en mobiel bankieren wordt aangeboden.

ABN AMRO ziet de laatste jaren het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruglopen. Op dit moment regelt het merendeel van de ABN AMRO klanten de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis. Zo wordt de Mobiel Bankieren App ruim 1,5 miljoen keer per dag gebruikt en kunnen klanten ook via bijvoorbeeld webcam of telefoon advies krijgen over hypotheken en lenen. Ongeveer de helft van de klanten komt niet meer op een kantoor en de andere helft komt nog maar eens in de 2 jaar op een kantoor.

Districtsdirecteur Kennemerland Toan Tan: ‘Ook al is mobiel en thuisbankieren bij veel van onze klanten populair en sluit deze vestiging in Haarlem, het bankkantoor blijft een belangrijke plek innemen in onze dienstverlening. Bijvoorbeeld voor financieel advies over de persoonlijke situatie van de klant. We blijven dan ook investeren in onze kantoren met een landelijk dekkend netwerk in Nederland.’

De nieuwe geldautomaat aan het Californiëplein krijgt meer functies dan de huidige geldautomaat. Naast opnames zijn ook stortingen mogelijk.

- Advertentie -