Haarlem centrum krijgt gratis WiFi

0

Begin mei krijgt Haarlem een gratis hoogwaardig WiFi netwerk in de binnenstad. Initiatiefnemer voor deze service, met de naam -Free Wifi Haarlem-, is de Centrum Management Groep, in samenwerking met de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem.

Het WiFi netwerk wordt de komende maanden uitgerold en beschikbaar gesteld door verschillende partijen in de binnenstad. ‘Met het gratis WiFi netwerk willen wij onze bezoekers een nog prettiger verblijf bieden aan onze mooie stad’, aldus Joyce Langenacker, wethouder Economie.

Veilige en hoogwaardige internetverbinding
Het netwerk biedt een veilige en hoogwaardige internetverbinding in hartje Centrum. Bezoekers en inwoners maken steeds vaker gebruik van informatievoorzieningen en aanbiedingen via hun smartphone of tablet. Bovendien verhoogt het de beleving en de gastvrijheid van de stad. Ook voor de vele internationale bezoekers is het prettig dat zij gebruik kunnen maken van gratis WiFi, omdat hun internetabonnement niet altijd geldig is in Nederland. In het gebied, waar het publiek WiFi beschikbaar is, kan men snel en eenvoudig inloggen op -Free Wifi Haarlem-. De bezoekers krijgen een introductiepagina te zien en na het accepteren van de voorwaarden krijgt men de beschikking over gratis publiek WiFi.

De komende maanden wordt het netwerk uitgerold. Op de lange termijn zullen alle betrokken partijen innovatieve diensten ontwikkelen om de stad nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor haar bewoners en bezoekers.

Centrum Management Groep
De Centrum Management Groep bestaat uit de volgende leden: Gemeente Haarlem, Haarlem Marketing, Ondernemersvereniging Haarlem Centraal, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Haarlem en Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem. De Centrum Management Groep streeft ernaar om de economische positie van de binnenstad te versterken en de belangen te behartigen van ondernemers in het centrum van Haarlem.

- Advertentie -