Haarlemse jongeren spelen Italiaanse ‘Game of Thrones’

0

Starring#, dé jongeren theaterproductie van Toneelschuur beleeft haar achttiende editie. Onder begeleiding van de jonge theatermaker Jan Hulst en componist Kasper Tarenskeen spelen vijftien jongeren uit Haarlem en omstreken van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 april om 20.00 uur, een humorvolle en rauwe versie van Alfred Mussets ‘Lorenzaccio’. Een theaterstuk dat sinds 1962 niet meer is opgevoerd.

Florence 1537. Grimmige tijden. Hertog Alexander is een pardy-tiran die de ene helft van de bevolking verbant en de andere helft neukt. De jonge student Lorenzo de Medici streeft naar grootsheid. Hij wil als Brutus worden. Onder zijn hand zal het bloed van de hertog de straten van Florence doen stinken. Maar om bij de hertog in de buurt te komen moet Lorenzo zijn weg naar de top daggeren. Het volk van Florence rest nog enkel de volgende vraag: Wie is de held en wie de terrorist in dit epic bloempotkapsel drama?

Talloze scènes met bijna honderd personages uit alle lagen van de bevolking passeren de revue. Alfred de Mussets “Lorenzaccio” doet eerder denken aan het script van een blockbuster uit Hollywood dan aan een toneelstuk. Des te leuker om deze Italiaanse ‘Game of Thrones’ met vijftien jongeren in een nieuwe bewerking op de brakke plank te brengen.

In Starring #18: Lorenzaccio spelen: Tess Clous, Johanna de Gruyter, Pien Hansen, Britt de Hart, Isabelle Kafando, Shane Pheil, Shaula Plug, Roos van Riel, Lisa Rijkers, Floris van Rutten, Hannah Schrijver, Pien Trieling, Max Terpstra, Sara Visser, Nina Witteman

Starring #
Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kiest zijn productie, een zelfgeschreven stuk bewegingstheater, dans maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen. Voor talentvolle regisseurs als Thibaud Delpeut, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring # een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Haarlemse jongeren met veel of weinig spelervaring, ondervinden aan den lijve hoe een theatervoorstelling tot stand komt. Inmiddels zijn de eerste spelers van Starring # doorgestroomd naar of afgestudeerd van de toneelschool.

Starring #18: Lorenzaccio wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Schuurend Hart, gemeente Haarlem en Stichting Katholieke Openbare Bibliotheek.

Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl of telefonisch 023-5173910 en aan de kassa van de Toneelschuur. (kosten kaartje, € 13,00, € 11,00 en € 10,00)