Gestolen scooters in beslag genomen tijdens bromfietscontrole

0

Tijdens een bromfietscontrole op de Kleverlaan in Haarlem heeft de politie woensdag twee scooters in beslag genomen. De snorfietsen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig en de politie doet verder onderzoek naar de herkomst.

Behalve op de Kleverlaan werd woensdagmiddag en –avond ook op het Houtplein en de Raaks gecontroleerd. Tussen 15.30 en 21.00 uur werden achttien bromfietsers lopend naar huis gestuurd omdat ze hun scooter hadden opgevoerd. De politie heeft een WOK-melding (Wachten op keuring) gedaan bij de RDW waardoor de overtreding in het kentekenregister wordt aangetekend.

De bestuurder moet zelf een afspraak maken bij een RDW keuringstation om de brom- of snorfiets te laten herkeuren. De brom- /snorfiets dient door een keurmeester van de RDW te worden herkeurd en de kosten hiervoor bedragen € 64,– . Mocht de verdachte toch gaan rijden, dan levert dit een overtreding op en neemt de politie het voertuig in beslag.

Het WOK -signaal is landelijk opvraagbaar door de politie. Pas als de scooter is goedgekeurd wordt de WOK-status uit het kentekenregister verwijderd.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)