Cinema Club in april

0

Ook zo’n zin in een tijdloze klassieker, met een weergaloos verhaal en oogstrelende beelden? Kom dan op dinsdagavond naar Pletterij Debat en Cultuur.

Filmkenners Lenie Peetoom en Simon Turner voorzien beurtelings de cinematografische meesterwerken van een korte inleiding. Het aanbod is afwisselend: zowel bejubelde klassiekers, als onterecht vergeten (cult)films passeren in Cinema Club de revue.

Het thema van de maand april: Gevlucht voor Hitler – Duitse emigranten in Hollywood. Presentatie: Lenie Peetoom

  • di 07 apr Menschen am Sonntag (Siodmak / Ulmer,1930)
  • di 14 apr The woman in the window (Fritz Lang, 1944)
  • di 21 apr Phantom Lady (Robert Siodmak, 1944)
  • di 28 apr Sunset Boulevard (Billie Wilder, 1950)

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

dinsdag 7 april
MENSCHEN AM SONNTAG – ein film ohne Schauspieler
Regie: Robert Siodmak en Edgar G.Ulmer (1930).

De film toont het leven van 5 jonge mensen in de metropool Berlijn in de twintiger jaren. Hun zondagse activiteiten, ontmoetingen, straatscènes, afgewisseld met documentaire opnamen van parken en straten in Berlijn en omgeving. Geniet van de beelden van het nog onbeschadigde Berlijn in zomerstemming.

Menschen am Sonntag is de opmaat voor de serie ‘gevlucht voor Hitler’. Al snel pakten donkere wolken zich samen over Berlijn. Robert en Kurt Siodmak, Billie Wilder en Edgar Ulmer zien we later deze maand terug in de films die ze maakten in Hollywood. In hun latere films speelt het noodlot een belangrijke rol.

Voorfilm: DETOUR van Edgar G Ulmer 1945. Detour wordt algemeen beschouwd als de beste B-film aller tijden.

dinsdag 14 april
THE WOMAN IN THE WINDOW
Regie: Fritz Lang (1944).

\Misdaadpsycholoog Richard Wanley raakt onder de indruk van het portret van een vrouw in een etalage op Fifth Avenue. Hij maakt kennis met haar en wordt uitgenodigd in haar appartement. Dan duikt de jaloerse minnaar op van de vrouw. Wanley doodt hem uit zelfverdediging. Hollywoodfilm in de film-noir-traditie, van de uit Hitler-Duitsland gevluchte Fritz Lang.

dinsdag 21 april
PHANTOM LADY
Regie: Robert Siodmak, 1944.

Scott Henderson is ongelukkig getrouwd en brengt een avond in het café door met een vrouw met een hoed. Wanneer hij thuiskomt, ontdekt hij dat zijn vrouw is vermoord. Hij wordt door de politie als hoofdverdachte beschouwd. De vrouw met de hoed is zijn alibi, maar van haar blijkt elk spoor bijster. Sfeervolle psychologische thriller in de traditie van de film noir.

dinsdag 28 april
SUNSET BOULEVARD
Regie: Billie Wilder (1950).

Een vergeten ster van de zwijgende film, Norma Desmond (Gloria Swanson) leeft met haar butler (Erich von Stroheim) in het verleden. Zij wil een comeback maken en heeft broodschrijver Holden aangetrokken om mee te werken aan haar filmscript. Hij mag wonen in haar vervallen villa en tevens fungeren als gigolo.
Film-noir met spectaculaire decors, bijtende spot en spookachtige scènes.

Info
Toegang € 3,00 inclusief lidmaatschap Cineclub. Tot 25 jaar € 1,50
Reserveren: niet verplicht, wel gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40. Er is geen pinautomaat aanwezig.

- Advertentie -