Programma Toneelschuur april

0

Het programma van de Toneelschuur voor april 2015 ziet er als volgt uit:

LEGER
Ro Theater
di 31 mrt & wo 1 apr, 20.30 uur

Aangrijpend drama, gebaseerd op waargebeurde verhalen van veteranen in Nederlandse oorlogsmissies. Wanneer de jonge soldaat Berk (Gijs Naber) terugkeert van een missie, kan hij thuis niet meer aarden.

http://www.toneelschuur.nl/theater/leger

STILTE
Toneelschuur Producties / Olivier Diepenhorst
do 19 t/m do 26 mrt, vr 1 & za 2 mei, 20.00 uur

“Het is knap hoe Diepenhorst dat verstikkende gevoel op de zaal weet over te brengen. Het liefst wil je ontsnappen aan deze familieperikelen, maar een onverklaarbare kracht houdt je aan de stoel genageld.” (Telegraaf)

http://www.toneelschuur.nl/theater-productie/stilte

MIJN VADER WAS EEN POPPENSPELER
Servaes Nelissen
do 2 t/m za 4 apr, 20.00 uur

De voorstellingen van Nelissen zijn een eigenzinnige mengeling van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Hij heeft het vak niet van een vreemde. Zijn vader was in de jaren vijftig en zestig een beroemd handpoppenspeler.
http://www.toneelschuur.nl/theater/mijn-vader-was-een-poppenspeler

HOW TO PLAY FRANSESCA WOODMAN
Toneelgroep Maastricht
do 2 apr, 20.30 uur

Theater over de rijke gedachtewereld van de eigenzinnige en veel te vroeg overleden fotografe Francesca Woodman. “Opmerkelijk theater over de grenzen van verbeeldingskracht.” (Volkskrant) “Geestig en poëtisch.” (NRC)

http://www.toneelschuur.nl/theater/how-play-francesca-woodman

2 TURVEN HOOG (1+)
Internationaal theaterfestival voor peuters en kleuters
ma 6 apr (2e paasdag)

Op tweede paasdag 2015 zijn de Toneelschuur en Philharmonie het domein van peuters en kleuters en kunnen ze genieten van heel veel theater, muziek, moderne dans, mime en beeldende kunst.
Kijk voor het volledige programma op onze websites of www.2turvenhoog.nl.
http://www.toneelschuur.nl/theater/2-turven-hoog

DE KLEINE OORLOG
Valentijn Dhaenens / Skagen
di 7 apr, 20.00 uur

“Zonder vals sentiment, zonder spektakel, maar subtiel en sober in woord en beeld wordt het individuele lijden van de kleine mens in oorlogssituaties geschetst. Een treffend monument. Groots in zijn pure kleinheid.” (Theaterkrant)

http://www.toneelschuur.nl/theater/de-kleine-oorlog

ABOUT LUCIAN
Jens van Daele’s Burning Bridges
di 7 apr, 20.30 uur

Energieke dansvoorstelling waarin de mens vanaf zijn geboorte tot aan zijn laatste adem – in alle naaktheid en eerlijkheid – gevolgd wordt. Een wervelend dansconcert vol beklijvende duetten, sterk groepswerk en live muziek.

http://www.toneelschuur.nl/theater/about-lucian

OTHELLO
Toneelhuis / Mokhallad Rasem
wo 8 apr, 20.30 uur

Shakespeares klassieker over liefde, manipulatie, jaloezie en bedrog, geregisseerd door de super getalenteerde Iraakse regisseur Mokhallad Rasem. Deze tragedie vormt het vertrekpunt van een eigenzinnige bewerking waarin de Arabische achtergrond van de regisseur opgenomen wordt.

http://www.toneelschuur.nl/theater/othello

THINK!
DOX
do 9 apr, 19.30 uur

Kun je alles zeggen wat je vindt? Waar ligt de grens? Wie bepaalt die grens? Dansvoorstelling met live muziek over een recht dat we allemaal hebben in dit land: vrijheid van meningsuiting.

http://www.toneelschuur.nl/theater/think

THE GREAT WARMACHINE
Joachim Robbrecht
do 9 apr, 20.00 uur

Alhoewel veiligheid en vrede hoog in ons vaandel staan, zijn businessmodellen geïnspireerd op oorlogsstrategieën, reageren we ons af in gewelddadige videogames, beoefenen we vechtsporten en zijn sommigen zelfs bereid in Syrië ten strijde te trekken. Is vrede een geënsceneerde illusie?

http://www.toneelschuur.nl/theater/great-warmachine

SNOW IN JUNE
LeineRoebana
vr 10 & za 11 apr, 20.30 uur

Dansvoorstelling gemaakt op de gelijknamige compositie voor cello en slagwerk van de Chinese componist Tan Dun, over een jonge vrouw die onterecht ter dood wordt veroordeeld. “Zeldzame dialoog waarin alle gesprekspartners zichzelf overstijgen.” (Trouw)

http://www.toneelschuur.nl/theater/snow-june

OP EEN MOOIE PINKSTERDAG
het Nationale Toneel / St. Gebroeders Scheldwacht
za 11 apr, 20.00 uur

Een man (Stefan de Walle) rent weg na het verlies van zijn kind. “Subliem portret van een door verdriet verscheurde man.” (Theaterkrant) “Stefan de Walle schittert in deze subtiele schepping en regie van zijn echtgenote Esther Scheldwacht.” (AD)

http://www.toneelschuur.nl/theater/op-een-mooie-pinksterdag

ZEEHELDEN (4+)
plan – d / Andreas Denk
zo 12 apr, 15.00 uur

Een magische avontuurlijke dansvoorstelling, met uitdagende, acrobatische dans, bevlogen pianosolo’s en spetterende percussie, over de magische kracht van de zee.

http://www.toneelschuur.nl/theater/zeehelden

LOUTER
Nathalie Baartman
di 14 apr, 20.00 uur

“Een volkomen authentiek en uniek geluid ” (Volkskrant). Charmant cabaretprogramma met mooie liedjes en originele ideeën om het leven een stukje gewoner en gezelliger te maken.

http://www.toneelschuur.nl/theater/louter

SUIKERLAND
Theaterproductiehuis Zeelandia
do 16 apr, 20.30 uur

Liefdevol én genadeloos portret van drie jonge ambitieuze dertigers op een keerpunt in hun bestaan. Twijfels, angsten, hoop en levensverwachtingen. Over weggaan uit Zeeland, de lokroep van de Randstad en het terugkomen naar de geboortegrond.

http://www.toneelschuur.nl/theater/suikerland

STARRING #18: LORENZACCIO
Toneelschuur Producties / Jan Hulst
do 16 t/m za 18 apr, 20.00 uur

Vijftien jongeren maken een hartstochtelijke versie van het spektakelstuk ‘Lorenzaccio’ van Alfred de Musset. Liefde, haat, wraak en hartstocht in het Florence van de vijftiende eeuw.

http://www.toneelschuur.nl/theater-productie/starring18

DE MAN DIE ZIJN HAAR KORT LIET KNIPPEN
de KOE
di 21 apr, 20.00 uur

Theater geïnspireerd op de gelijknamige roman van Johan Daisne (1947). Een schrijver en een actrice spreken herhaaldelijk af in de lounge van een hotel. Ze zijn krankzinnig verliefd op elkaar, maar uit angst alles kapot te maken, wordt de liefde niet geconsumeerd.

http://www.toneelschuur.nl/theater/de-man-die-zijn-haar-kort-liet-knippen

PARADISE LOST
Korzo producties / Samir Calixto
di 21 apr, 20.30 uur

Na het succes van ‘4 Seasons’, geïnspireerd op Vivalidi’s muziek, gebruikt choreograaf Samir Calixto nu ‘Paradise Lost’ (1667) van John Milton als uitgangspunt: een epische gedicht over de zondeval van de mens en zijn verbanning uit het Paradijs.

http://www.toneelschuur.nl/theater/paradise-lost

TANIZAKI
De Warme Winkel
wo 22 apr, 20.30 uur

Zacht ritselend rijstpapier, stil glijdende verfpenselen en fijnzinnige overpeinzingen. De Warme Winkel is gevallen voor het werk van de – in de Japan zeer populaire – schrijver Junichiro Tanizaki. Theater over de zoektocht naar een culturele identiteit in een snel veranderende tijd.

http://www.toneelschuur.nl/theater/tanizaki

FAIRY TALES EN NIGHTMARES
Korzo producties / Ederson Rodrigues Xavier, Shuann Chai
do 23 apr, 20.30 uur

Pianiste Shuann Chai en choreograaf Ederson Rodrigues Xavier maken een nieuwe voorstelling waarin contrasten samenkomen. Gebaseerd op de muziek van de beroemde Russische componist Sergei Prokofiev, maken zij een voorstelling vol enerverende moderne dans en klassieke muziek.

http://www.toneelschuur.nl/theater/fairytales-and-nigthmares

MOGELIJKHEDEN
Laura van Dolron / Rogier Schippers
vr 24 & za 25 apr, 20.00 uur

Deze hilarische en hartverscheurende tekst van de succesvolle Britse toneelschrijver Nick Payne laat zien hoeveel mogelijkheden we elke dag hebben om grappig, gemeen, ontrouw, klunzig en liefdevol te zijn.

http://www.toneelschuur.nl/theater/mogelijkheden

HET BEGIN VAN ALLES (5+)
Toneelmakerij
zo 26 apr, 15.00 uur

Liesbeth Coltof en Rieks Swarte (‘De Storm’) maken een beeldende voorstelling voor nieuwsgierige kleine en grote mensen die niet bang zijn om vragen te stellen. Met maskers, poppen, maquettes en scheppingsverhalen uit alle windstreken scheppen drie acteurs een nieuwe wereld op het toneel.

http://www.toneelschuur.nl/theater/het-begin-van-alles

Dansen Op Lughnasa
Toneelgroep Genesius
zo 26 apr, 15.00 & 20.00 uur

Op het Ierse platteland worden simpele gebeurtenissen, zoals de aanschaf van een radio, hoogtepunten. Onder dit kalme en simpele bestaan gaat een hevig verlangen schuil naar een groter en gepassioneerd leven.

http://www.toneelschuur.nl/theater/dansen-op-lughnasa

MERALS HAREM
Meral Polat, Beppe Costa e.a.
di 28 t/m do 30 apr, 20.00 uur

Wonderschone liedjes in een voorstelling die ons meeneemt van een antiek paleis in Boedapest, via verdorde zandweggetjes in Toscane en een verlaten huis aan de Bosporus naar het Nederland van nu.

http://www.toneelschuur.nl/theater/ochtendzee-merals-harem

BAAS / VRIJSPRAAK
Jeffrey Spalburg & Rayen Panday
di 28 apr, 20.30 uur

Dubbelprogramma met twee stand-up comedians. Jeffrey Spalburgs voorstellingen hebben een vlot tempo en de lach rolt met grote regelmaat door de zaal. In zijn tweede avondvullende voorstelling wil Rayen Panday vrij zijn en zich vooral ook vrij voelen.

http://www.toneelschuur.nl/theater/baas-vrijspraak

MACBAIN
Dood Paard
vr 1 & za 2 mei, 20.30 uur

Radicale bewerking van Shakespeares ‘Macbeth’, waarin het leven van Macbeth en zijn Lady gecombineerd wordt met dat van Nirvana-zanger Kurt Cobain en zijn vrouw Courtney Love. Twee echtparen wachtend op het onafwendbare einde.

http://www.toneelschuur.nl/theater/macbain

[iconbox title=”” title_align=”left” content_align=”left” layout=”boxed” bg=”#d6d6d6″ border=”#81d742″ content_color=”#000000″ align=”left” type=”vector” icon=”brankic-icon-info” icon_align_to=”box” size=”32″ ]Toneelschuur Lange Begijnestraat 9 2011 HH Haarlem
Kassa: 023 – 517 3910 (dagelijks van 13.30 – 21.45 uur)
www.toneelschuur.nl[/iconbox]