Gluren bij de Buren groot succes

0

Afgelopen zondag vond in Haarlem de eerste editie van Gluren bij de Buren plaats. In heel Haarlem waren maar liefst 73 woonkamers gevuld met lokale artiesten die 219 optredens gaven.

Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de eerste editie een overweldigend succes was.

Organisator Nick Leidelmeijer: “In alle woonkamers was het druk, je merkt dat het concept van Gluren bij de Buren goed werkt in Haarlem. De officiële cijfers weten we nog niet, maar ik verwacht zeker dat er 4000 bezoekers op het evenement afgekomen zijn!” Niet alleen het centrum, maar ook andere wijken van Haarlem deden mee.

Gluren bij de Buren wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem, IKEA, Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Haarlemsche Muziekfonds, J.C. Ruijgrok Stichting en Rabobank Haarlem. Daarnaast heeft de organisatie enorm veel steun gehad van culturele organisaties uit Haarlem die het project een warm hart toedragen.

Gluren bij de Buren gaat volgend jaar ongetwijfeld een vervolg krijgen in Haarlem.