Kick-off zwerfafvalproject op de Sint Bavoschool

0

Op vrijdag 27 maart vond de kick-off plaats van het educatieproject ‘Haarlem Schoon’. Dit gebeurde op de Sint Bavoschool in Haarlem-Noord. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema gaf het startsein, samen met trommelende vuilnismannen. De kick-off vond plaats in het kader van de Landelijke Opschoondag, die dit jaar op 28 maart plaats vindt. Op deze dag worden overal in Nederland acties georganiseerd om zwerfafval op te ruimen.

Het project startte op de Sint Bavoschool in Haarlem-Noord met een ludieke opening in het bijzijn van wethouder Cora-Yfke Sikkema. Vervolgens gingen alle 260 leerlingen de hele dag met afval aan de slag: zwerfafval opruimen/troep trimmen, afval bingo, trommelen op rommel en knutselen met afvalmateriaal. Ook kregen zij les over zwerfafval en de plastic soep.

Haarlem Schoon
Het educatieproject ‘Haarlem Schoon’ is een initiatief van Natuur- en Milieu Educatie gemeente Haarlem. Alle Haarlemse basisscholen krijgen het project aangeboden en ontvangen hierover binnenkort bericht. De gemeente Haarlem en reinigingsbedrijf Spaarnelanden willen in Haarlem meer aandacht besteden aan het thema zwerfafval. Naast activiteiten in de wijken worden daarom ook scholieren actief bij dit onderwerp betrokken.

Het project is een samenwerking van o.a.: Troep Trimmen, de Dopper Foundation, MooiZooi en De Vuilnismannen (trommelen op rommel) en wordt uitgevoerd met subsidie van Stichting Nederland Schoon.