Weidevogelexcursie Hekslootpolder

0

Deze polder staat bekend om zijn in grote aantallen en in variëteit voorkomende weidevogels. Ook kunt u genieten van de vele water- en rietvogels.

De kluut broedt hier en met een beetje geluk treft u vissende lepelaars in een van de vele slootjes. Op zondag 12 april organiseert het IVN Zuid-Kennemerland in samenwerking Vereniging Behoud de Hekslootpolder een weidevogelexcursie in dit fraaie natuurgebied.

De polder, gelegen tussen Haarlem-Noord, Velserbroek en Spaarndam is een veenweidegebied met een middeleeuws verkaveling patroon. Het heeft een bijzondere natuurwaarde. Voor natuurliefhebber die kennis wil maken met de weidevogels en genieten van hun indrukwekkende baltsgedrag is deze excursie een aanrader. Bij voldoende animo is er tevens gelegenheid voor een bezoek aan het vogelparadijsje “Landje van Gruijters” en de omgeving van het Fort Benoorden Spaarndam. Vergeet niet uw verrekijker mee te brengen.

Info
Zondag 12 april, aanvang: 8.00 uur
Duur: 3 uur
Start: Informatiebord hoek Spaarndamseweg / Vondelweg, Haarlem-Noord
Kosten: gratis
Vooraf aanmelden is niet nodig
Meer informatie over IVN en haar activiteiten vindt u op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)