Spaarne Gasthuis genomineerd voor Planetree Award

0

Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree Award: ‘Pluk de dag’ en patiëntenportal ‘Mijn Spaarne Gasthuis’. ‘Pluk de dag’ is een verwendag op een prachtige locatie voor patiënten met kanker en hun familie. Mijn Spaarne Gasthuis is een beveiligde website waar patiënten onder andere een dossier kunnen inzien, een afspraak kunnen maken of een vraag stellen aan het behandelteam. Het Spaarne Gasthuis is trots op deze nominaties. Op 17 maart maakt Planetree Nederland de winnaar bekend.

Uit onderzoek naar ervaringen van patiënten met kanker bleek dat er steeds meer behoefte ontstond aan zingeving en betekenis geven aan kwaliteit van leven. Hierdoor ontstond in 2011 het initiatief voor Pluk de Dag. Op het mooie landgoed Duinlust kunnen patiënten elkaar ontmoeten en inspiratie opdoen door middel van workshops met inspirerende sprekers, ontspannende wandelingen, creatieve activiteiten en gezonde voeding. Pluk de dag vindt één keer per jaar plaats en is een coproductie van het Spaarne Gasthuis en The Discovery Company. Deelname is voor patiënten gratis, want de kosten worden gedragen door de Stichting Vrienden van het Spaarne Gasthuis.

Actieve gebruikerscommissie
Het patiëntenportal Mijn Spaarne Gasthuis bestaat al sinds 2011. Nieuw is dat in 2015 een actieve commissie is opgericht van gebruikers. Deze commissie denkt actief mee over uitbreiding en innovatie van Mijn Spaarne Gasthuis. Inbreng van de gebruikerswerkgroep heeft inmiddels geleid tot uitbreiding van het portal met het medicatieoverzicht. Daarnaast worden de technische mogelijkheden onderzocht om het voor patiënten mogelijk te maken het medicatieoverzicht zelf bij te houden. Niet alleen houden zij hiermee regie over het persoonlijk dossier, maar bovendien kan de arts het medicatieoverzicht sneller aanpassen vanuit de informatieverstrekking vanuit patiënten zelf. Dit kan soms van levensbelang zijn, bijvoorbeeld in geval van allergieën.

Stem mee!
De twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn door Planetree Nederland gekozen uit 45 inzendingen. Iedereen kan tot 22 februari a.s. een stem uitbrengen op deze projecten op de website www.planetree.nl/nominaties2016/.

- Advertentie -
Vorig artikelGeef aan de collectant van de Hersenstichting
Volgend artikelProgramma Filmschuur week 5
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.