Jopenkerk laatste halte tijdens vierde editie Wandel4daagse Haarlem

0

De laatste meters van de Wandel4daagse Haarlem gaan deze editie over de Zuiderstraat naar de Jopenkerk. In het stadscentrum kunnen familie en vrienden de lopers op het Boereplein en Hortusplein opvangen met een hapje en een drankje. De vierde editie van de wandelvierdaagse in Haarlem vindt dit jaar plaats van donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 17 mei. De kosten bedragen €37,50 voor vier dagen. De organisatie heeft al ruim 300 voorinschrijvingen.

Wandel4daagse Haarlem steunt Stichting Stofwisselkracht. Foto via Pressrecord.De wandelroute loopt door de historische binnenstad van Haarlem en door uiteenlopende landschappen, zoals de boulevard tussen Bloemendaal en Zandvoort, de bollenvelden en het waterwingebied van de Amsterdamse waterleidingduinen. De route gaat door Spaarnwoude, Spaarndam en Penningsveer, langs de rivieren het Spaarne en de Mooie Nel. Ook het uitgestrekte duin- en bosgebied bij Overveen, Bloemendaal, Santpoort en landgoed Beeckestijn behoren tot het wandelgebied. Dagelijks start de route vanaf het Kennemer Sportcenter vlakbij het treinstation Bloemendaal. De wandelvierdaagse eindigt de laatste dag in het centrum van Haarlem.

Deze jaargang is er voor het eerst een dauwtraproute van 10 kilometer aan het programma toegevoegd. Vroege vogels kunnen op Hemelvaartsdag om 06.00 uur ’s ochtends starten.

Stofwisselkracht
De Wandel4daagse Haarlem staat dit jaar in het teken van Stichting Stofwisselkracht. Wandelaars kunnen deelnemen aan een sponsorloop ten gunste van deze stichting via de website www.stofwisselkracht.nl. “De stichting zet zich in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Van de 800 kinderen die deze diagnose jaarlijks krijgen, overlijdt meer dan de helft voor hun 18e verjaardag”, legt voorzitter van de Wandel4daagse Haarlem Jan Tonneman uit. “Schrikbarende cijfers. Wij vinden het heel belangrijk om deze stichting te steunen. Per inschrijving doneren we een bescheiden, vast bedrag”.

Inschrijven
Deelnemers aan de Wandel4daagse Haarlem of de dauwtraproute kunnen zich inschrijven op de website www.wandel4daagsehaarlem.nl. Opgeven voor de sponsorloop van Stichting Stofwisselkracht kan vanaf 1 februari via www.stofwisselkracht.nl.

- Advertentie -