Expositie “Something Blue” van Ellen de Vries in het Seinwezen

0

Seinwezen heeft alweer haar vierde Haarlemse expositie. Tot en met 19 juni zijn prachtige diepblauwe foto’s van Ellen de Vries te bewonderen.

In de grote zaal van het Seinwezen laat de Friese fotografe Ellen de Vries de bezoeker intens blauw licht beleven. Vijf grote foto’s en twee kleine foto’s tonen haar zoektocht naar de kracht van het blauwe licht. In de zomer van 2014 werd zij uitgenodigd om te komen werken in Noorwegen. Daar observeerde en fotografeerde Ellen het Noorse licht en landschap. Veelal ging zij in de nachtelijke uren op stap, wanneer het nog steeds licht is en de lucht verzadigd is van blauw. Met de serie Something Blue laat zij intens diep de kleur blauw beleven.

Het blauwe licht is al jaren onderwerp van studie voor Ellen de Vries (Leeuwarden, 1971). Zij meet het licht met een lichtmeter om vervolgens met een analoge camera, op film, het licht en de wereld om ons heen vast te leggen.

De foto’s, en ansichtkaarten van de foto’s zijn te koop bij het Seinwezen.
Meer informatie: www.ellendevries.com.

Flamboyant
In de kleine zaal van het Seinwezen exposeert op dit moment Heidi Borgart met de fotoserie Flamboyante mannen. Beleven mannen het ouder worden anders dan vrouwen? Die vraag prikkelde Borgart na het zien van een documentaire over de overgang.

Ze wilde weten wat mannen bezighield en hoe ze er zo fit en gezond uit kunnen zien. Zo fotografeerde Heidi Borgart onder andere Bert Voskuil (70), oud-journalist van de Nieuwe Revu en oud-medewerker van het Straatjournaal. En de 82 -jarige Ron Körnmann Rudi, die nog elke dag uren studeert op zijn vleugel en zijn vriend Rob van Beek (73) die dol is op tuinieren en als levensmotto heeft dat je op alle fronten moet genieten van het leven.
Meer informatie: www.zakelijkefotograaf.nl/flamboyante-mannen.

De exposities zijn te zien tot 20 juni 2015, maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur.
Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem

Meer informatie over de exposities of exposeren bij het Seinwezen: karin@seinwezen.nl.
www.seinwezen.nl.