Twee jongens opgepakt voor scooterdiefstal

0

De politie heeft dinsdagmiddag twee Haarlemmers van 16-jaar aangehouden voor diefstal van een scooter.

Politieagenten zagen dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een scooter op de Reigerstraat en besloten hen in de gaten te houden. Eén van de jongens stapte op de scooter en reed in de richting van de Vondelweg en de Schoteroog. De andere jongen reed erachteraan op zijn eigen scooter. Hij kon al snel worden aangehouden. In de buddyseat van zijn scooter troffen agenten diverse inbrekerswerktuigen aan.

De andere verdachte wist op de gestolen scooter de agenten te omzeilen en reed over het fietspad richting de Mooie Nel. Even verderop kwam hij ten val en vluchtte te voet. In de omgeving van de Mooie Nel wist de verdachte zich te verstoppen.

Meerdere agenten en politiehond Tyson hebben naar de verdachte gezocht. De verdachte kon kort daarna worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor het stelen van de scooter en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

- Advertentie -