Twee auto’s in brand gestoken

0

In de nacht van woensdag op donderdag werden er in Haarlem twee auto’s in brand gestoken.

De politie kreeg tegen 02.00 uur een melding van een autobrand aan de Albert Verweijlaan in Haarlem-Noord binnen. De brandweer heeft het brandende voertuig geblust.

Tegen 03.00 uur kwam er opnieuw een melding van een autobrand aan de Meester Lottelaan. Deze straat ligt achter de woning van de burgemeester. De brand werd in een vroeg stadium opgemerkt door een agent die in de omgeving was. Vermoedelijk werd de dader opgeschrikt want er bleef een jerrycan achter bij de auto. De brand kon snel worden geblust. Door een speurhond werden ook nog spullen onder de auto aangetroffen. Ook bij de brand van de auto aan de Albert Verweijlaan denkt de politie aan brandstichting.

Er wordt onderzoek gedaan of er verband is met de brand van de auto van de burgemeester eerder deze week.

Getuigen
Heeft u op of in de omgeving van de Albert Verweijlaan of Meester Lottelaan iets gezien wat mogelijk met deze branden te maken kan hebben? Neemt u dan contact op met de politie in Haarlem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.