Historic Grand Prix Zandvoort maakt zich op voor onvergetelijke vierde editie

0

De Historic Grand Prix Zandvoort verwelkomt ook dit jaar weer tot de verbeelding sprekende raceklassen met goedgevulde startvelden. Denk bijvoorbeeld aan meer dan 30 Formule 1-auto’s in het FIA Masters Historic Formula One Championship. Het demoprogramma wordt een lust voor oog en oor, met onder meer demo’s van BMW Classic en Formule 1-bolides van Michael Schumacher en Damon Hill. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus.

In slechts drie edities heeft de Historic Grand Prix Zandvoort een gevestigde naam opgebouwd in de internationale historische autosport. Steeds meer aansprekende raceklassen en rijders willen deel uitmaken van het driedaagse autosportfeest. Een mooi voorbeeld is het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor Formule 1-auto’s uit de periode 1966-1985. Vorig jaar verschenen er 24 Formule 1-bolides aan de start, dit jaar worden er meer dan 30 verwacht. De gouden tijden van de Grand Prix van Nederland, met zeker 30 inschrijvingen, keren daarmee terug.

De klassen Pre ’66 Grand Prix Cars en Pre ’61 Grand Prix Cars, met een hoog Formule 1-gehalte, komen traditiegetrouw ook met een goedgevuld startveld naar Circuit Park Zandvoort.

Iets heel anders, maar zeker zo spectaculair, is de uursrace van het FIA Masters Historic Sports Car Championship met onder meer ‘Le Mans’ sportprototypes uit de jaren 1962 – 1974.

Bijzondere demo’s
Demo’s maken traditioneel een belangrijk en geliefd onderdeel uit van de Historic Grand Prix Zandvoort. Dit jaar komt BMW Classic met een selectie van de bekendste en meest succesvolle BMW raceauto’s naar Circuit Park Zandvoort, bestuurd door gelauwerde coureurs. Er staan ook even snelle als luidruchtige demo’s met Formule 1-auto’s uit de periode 1982 – 2002 op het programma. In actie komen de Benetton B192 van Michael Schumacher, de Arrows A18 van Damon Hill, de Alfa Romeo 182B van Andrea de Cesaris en de Jordan EJ12 van Takuma Sato. De komende weken worden nóg meer demo’s bekendgemaakt.

Porsche, ook dit jaar weer partner van de Historic Grand Prix Zandvoort, verzorgt op zaterdag en zondag een speciale Porsche demo.

Op zaterdagavond presenteren tientallen deelnemers hun formuleauto, toerwagen of GT aan het publiek tijdens de inmiddels traditionele parade door het centrum van Zandvoort!

Historische formuleauto’s
De FIA Lurani Trophy, voor Formule Juniors, en de klasse Historic Formula 2 zijn inmiddels oude bekenden voor de bezoekers van de Historic Grand Prix Zandvoort. De eerder aangekondigde races met Groep C bolides gaan helaas niet door. De klasse Historic Monoposto Racing, die we nog kennen van de Historic Grand Prix Zandvoort in 2013, neemt de opengevallen plek in. De klasse staat garant voor een groot en gevarieerd deelnemersveld met formuleauto’s uit onder meer de Formule Vee, Formule Ford, Formule 2 en Formule 3.

Nederlanders in de hoofdrol
Het goedgevulde en spectaculaire GT-veld van de Gentlemen Drivers heeft meestal een oranje tintje. Vorig jaar wonnen Tom Coronel en David Hart met hun AC Cobra, in 2012 klonk het Wilhelmus voor Jan Lammers en Michiel Campagne met hun Chevrolet Corvette Grand Sport.

De startvelden van het NK HTGT en het NK GTTC tellen naar verwachting rond de 57 auto’s. Het NK HTGT staat open voor toerwagens en GT’s uit de periode 1947 tot en met 1965, het NK GTTC sluit daar naadloos op aan met toerwagens en GT’s uit de jaren 1966 tot en met 1981.

Aantrekkelijke toegangsprijzen
Ook de toegangsprijzen zijn aantrekkelijk. Een toegangskaart voor drie dagen, inclusief toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop slechts 40 euro. Een dagkaart kost 20 euro. Kinderen onder begeleiding hebben gratis (0-4 jaar) of voor half geld (5-12 jaar) toegang.

Kaarten bestellen kan via www.historicgrandprix.nl. Daar kunt u ook terecht voor toegangskaarten als cadeau of relatiegeschenk en voor de exclusieve VIP-arrangementen in de Paddock Club.

- Advertentie -