FeltPassion komt naar Haarlem

0

De Nederlandse editie van de expositie FeltPassion komt naar Haarlem! Deze expositie laat zo’n 130 werken zien van meer dan 50 Duitse textielkunstenaars.

FeltPassion is de Engelse titel van een succesvol textielboek over Duits(talig)e viltkunstenaars, dat enige tijd terug in drie talen verscheen. De auteurs Ellen Bakker en Ricarda Assmann organiseren nu met partners in drie landen een tentoonstelling. Deze reizende expositie biedt textielliefhebbers een unieke gelegenheid om een groot aantal werken uit het boek “in het echt” te bekijken.

Drie landen
FeltPassion is dit jaar onder verschillende namen te zien in drie landen: Duitsland (PassionFilz), Nederland (ViltPassie) en Italië (PassioneFeltro). De expositie toont de verrassende veelzijdigheid van het mooie, natuurlijke materiaal vilt. Onder de deelnemende kunstenaars zijn bekende namen uit de Duitstalige viltwereld, maar ook nieuw talent. Enkele van hen zullen ter gelegenheid van de expositie ook workshops verzorgen.

In Nederland: ViltPassie
De expositie in Nederland zal binnenkort te zien bij meervilt! Dit Haarlemse bedrijf is een gespecialiseerde leverancier van wol en viltbenodigdheden. Bij de winkel in het centrum van de stad heeft meervilt! een grote galerieruimte. Daar zal de expositie gedurende zes weken te bezichtigen zijn: van 22 augustus t/m 3 oktober elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur. Adres: Jansweg 27-29 (vlakbij het station). De toegang is gratis. Meer info: www.viltpassie.nl.

Vilt van hoog niveau
De expositie vormt een belangrijke gebeurtenis voor iedereen die van textiel houdt en van vilt in het bijzonder. Het is een eenmalige kans om werk van een groot aantal viltkunstenaars bij elkaar te zien en de vele mogelijkheden van vilt te ervaren. De expositie toont een grote verscheidenheid aan kunstwerken in verschillende vilttechnieken: grote en kleine wand- en vloerkleden, expressieve kleding en accessoires, zachte vazen en potten, karakteristieke figuren. In de textieltraditie van Duitstalige landen speelt vilt vanouds een belangrijke rol. De technische en creatieve kwaliteit van Duits vilt staat daardoor op een hoog niveau. De expositie brengt dit op een overtuigende en inspirerende wijze onder de aandacht van een internationaal publiek.

Info
FeltPassion / ViltPassie
Internationale viltexpositie

22 augustus t/m 3 oktober bij meervilt!
Jansweg 27-29, 2011 KL Haarlem.
Geopend do t/m za 11-16 uur, gratis toegang.