Jonge Velserbroekse fotografe schrijft niet-technisch fotohandboek

Feestelijke opening in Haarlem op 14 april

0

Van de hand van de jonge Velserbroekse fotografe Marit Hilarius verschijnt een eigen handboek: Let’s Focus. Het niet-technische fotografiehandboek. Hilarius schreef het omdat ze een handboek miste dat fotografie toegankelijker zou maken. Let’s focus wordt gepresenteerd in de Haarlemse boekhandel H. de Vries Boeken op National Book Store Day, 14 april.

Let’s focus is hét handboek voor iedereen die graag meer uit zijn of haar camera wil halen, maar geen wijs kan worden uit alle technische fotoboeken. In dit boek legt Hilarius op een begrijpelijke en toegankelijke manier uit wat je moet weten als je zelf (professioneel) wilt leren fotograferen. Het handboek is uitgevoerd in full color met een heldere opmaak, vele foto’s en kleine illustraties en is geschikt voor fotografen vanaf 15 jaar.

Marit Hilarius; de auteur en fotograaf
Marit Hilarius is een 23-jarige visual designer en fotograaf met als doel: zo veel mogelijk mensen enthousiast krijgen voor fotografie. Dit deed ze reeds via haar blog mhilariusfotografie.nl, een succesvol YouTube-kanaal en diverse cursussen die ze ontwikkelde voor photofacts.nl. Haar boek Let’s Focus is hier een prachtige aanvulling op.

Hilarius kreeg het idee voor haar al tijdens haar opleiding Fotografie aan de Foto Academie waar ze merkte dat fotoboeken vaak vol droge stof en vele technische termen zitten, waardoor ze ontoegankelijk worden. Met haar eerste boek wilde ze daar verandering in brengen: ze leert beginnende fotografen alle kneepjes van het vak, zonder ingewikkelde technische termen. Marit: “Fotografie lijkt soms net wiskunde, terwijl het om licht, compositie en emotie zou moeten draaien. Ook zonder technische kennis kun je mooie beelden schieten, zeker na het lezen van mijn boek.

Let’s focus
Boeken en handleidingen over fotografie zijn er genoeg, maar je verzandt al snel in eindeloze technische uiteenzettingen, waarbij de cijfers en ingewikkelde regeltjes je om de oren vliegen. Dat is in Let’s focus helemaal anders: in dit boek leer je hoe je prachtige foto’s kunt maken, zonder dat het technisch of saai wordt.

Alle relevante vragen komen aan bod: Hoe beslis je welke camera je koopt? Hoe gebruik je alle functies van je fototoestel optimaal? Hoe maak je een goede portret- landschaps- of productfoto? Wat is de beste tijd om te fotograferen? En wat kun je allemaal met je telefoon? In 14 korte, heldere hoofdstukken legt Marit je de beginselen van de fotografie uit.

Feestelijke presentatie
De feestelijke presentatie zal plaatsvinden op 14 april in de Haarlemse boekhandel H. de Vries Boeken tussen 14:00 en 15:00. De presentatie is onderdeel van hun programma voor National Book Store Day.

ISBN 978 94 6349 1402 | 19 x 23,5 cm | € 21,99
Vanaf 14 februari verkrijgbaar in de (online) boekhandel

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)