20.000 exemplaren verkocht van Birk van Jaap Robben

1

Op maandag 17 augustus ontvangt schrijver Jaap Robben het 20.000e exemplaar van zijn succesroman Birk. De feestelijke overhandiging vindt plaats bij H. de Vries Boeken in Haarlem.

Birk verscheen in april 2014 en heeft sindsdien gestaag het lezerspubliek veroverd. De roman stal de harten van vele lezers, kreeg een prachtige ontvangst door de pers, en werd bekroond met de Boekhandelsprijs 2014 en de publieksprijs van de Diorapthe Jongerenliteratuurprijs. Momenteel is Birk genomineerd voor de ANV Debutantenprijs, waarvan de winnaar wordt bekendgemaakt op 20 september.

Maandag is de auteur om 16.00 uur bij Boekhandel de Vries en signeert zijn roman.

Twintigduizend lezers werden al gegrepen door het verhaal van Mikäel, die op jonge leeftijd zijn vader verliest en daardoor alleen met zijn moeder en een smoezelige buurman op een afgelegen eiland komt te wonen.

De vertaalrechten van het boek werden verkocht aan Engeland (World Editions), Duitsland (Arche Verlag) en recent ook aan Turkije (Kahve Yayınları).

1 REACTIE

Comments are closed.