Open dag Kunstencentrum Velsen tijdens de Sail Out

0

Voorafgaand aan de Sail Out op zondag 23 augustus is iedereen van harte welkom in het Kunstencentrum Velsen aan de P.J. Troelstraweg 20 in IJmuiden. Het centrum opent die dag vanaf 11.00 uur haar deuren om geïnteresseerden kennis te laten maken met haar verrassende nieuwe cursusaanbod. De Open Dag is voor nieuwsgierige potentiële cursisten en leerlingen extra interessant omdat er binnen alle afdelingen door veel docenten gratis proeflessen worden gegeven.

Het Kunstencentrum Velsen verspreidt vanaf deze week de brochure met het cursusaanbod 2015-2016 huis aan huis in de gemeente. Het hele aanbod is ook online te bekijken en boeken op www.kunstencentrumvelsen.nl.

Leuker en interessanter
In de afgelopen maanden heeft het Kunstencentrum zich ingespannen om een seizoensaanbod samen te stellen dat enerzijds de grote groep trouwe cursisten bedient in hun verwachtingen en anderzijds nieuwe en bestaande doelgroepen verrast met nieuw aanbod. Met de nu gepresenteerde plannen denkt het Kunstencentrum naar eigen zeggen ‘het najaar van veel Velsenaren een stuk leuken en interessanter te kunnen maken’.

Veel nieuw aanbod
De missie van het Kunstencentrum Velsen is ‘Ontdek je talent, deel je passie’. Die wordt gerealiseerd met meer dan 100 cursussen. Naast vertrouwd aanbod waar al veel cursisten jarenlang van genieten, verrast het Kunstencentrum dit jaar opnieuw met een ruime keus van nieuwe cursussen. DanceWorks biedt ook dit jaar weer cursussen aan voor bijna alle leeftijdscategorieën. Voor stoere jongens en meiden biedt de afdeling als nieuwe blikvangers dit jaar onder andere lessen in Urban en Modern aan. Als finale van elk dansseizoen geeft de dansafdeling van het Kunstencentrum haar leerlingen altijd de gelegenheid op te treden in de jaarlijkse uitvoeringen in de Stadsschouwburg.

De Afdeling Muziek biedt een cursuspakket voor muziekliefhebbers in alle leeftijden. In het muziekaanbod voor volgend seizoen wordt de gelegenheid om vooral sámen te spelen benadrukt. Het Kunstencentrum Velsen beschikt over een groot aantal ensembles waarin dat kan. Voor jong en oud. Van kinderkoor tot Big Band Velsen en de Popfactory Velsen. De beeldend kunstenaars van het Kunstencentrum Velsen bundelen (naast hun eigen aanbod) de krachten in nieuwe initiatieven als Kunst uit kranten en Zijde Schilderen.

Voor jonge theaterliefhebbers runt het Kunstencentrum haar eigen Jeugdtheaterschool waar dit jaar voor het eerst een Flitsfilm cursus wordt gegeven. Ook nieuw in het aanbod is de cursus Theater voor volwassen. Tijdens de Open Dag is ook Volksuniversiteit Velsen aanwezig. De Volksuniversiteit Velsen is hét cursuscentrum in de IJmond voor kennis, creativiteit en zelfontwikkeling. Hoewel de naam universiteit anders suggereert kan iedereen, ongeacht achtergrond, betaalbaar een cursus van zijn of haar keuze volgen. Nieuw in het aanbod van de VUV zijn onder meer een cursus Kleding naaien én een cursus Lessen in Geluk.

Info
Locatie: Kunstencentrum Velsen, P.J. Troelstraweg 20, IJmuiden
Datum: zondag 23 augustus a.s. van 11.00 – 15.00 uur
Meer informatie: www.kunstencentrumvelsen.nl of tel. 0255 – 510684