Museum Haarlem zoekt kleding en accessoires uit de vorige eeuw

0

Binnenkort opent in Museum Haarlem de tentoonstelling Haarlem Gekleed, van 1900 tot nu. In de tentoonstelling is te zien hoe Haarlemmers van het begin van de vorige eeuw tot nu gekleed gaan.

Voor deze tentoonstelling is het museum op zoek naar kledingstukken en accessoires uit deze periode. Wie heeft er op zolder nog een trouwkostuum uit 1900, oude (punt-)bh’s, rijglaarsjes, een eerste dansjapon, een plusfour, overhemden van Kerko, kousen van Hin, een japon gemaakt van lakens of parachutestof uit de Tweede Wereldoorlog, een charlestonjurk uit ‘the roaring twenties’, een flowerpower spijkerbroek, een punk T-shirt, een petticoat, soulbroeken? Misschien heeft u nog buttons, een hoelahoep of een potmutsje? Foto’s waarop de kleding goed zichtbaar is en die een tijdsbeeld duidelijk weergeven zijn ook van harte welkom.

Iedereen die nog bijzondere kleding of foto’s heeft liggen en deze beschikbaar wil stellen voor de tentoonstelling Haarlem Gekleed kan deze aanbieden aan Pina Cardia van Museum Haarlem via info@museumhaarlem.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen via telefoonnummer 023 542 24 27.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)