De klok rond fietsen tegen Alzheimer

0

Op 19 en 20 september fietst het Team Home Instead Thuisservice (HIT) non-stop de sponsortandemtocht van Haarlem, via Nijmegen en Den Bosch naar Amersfoort voor 2bike4alzheimer. De route van 400 kilometer wordt, door drie koppels van twee personen, in 24 uur afgelegd. De tandem staat symbool voor samenwerking en afhankelijkheid, de kern van de zorg rond mensen met de diagnose Alzheimer.

Met de sponsortandemtocht vragen Home Instead Thuisservice en 2bike4alzheimer aandacht voor dementie en om meer onderzoek mogelijk te maken. Deelnemers van het Team HIT zijn werkzaam in de regio’s Nijmegen, Den Bosch en Zuid-Kennemerland.

“Het is geweldig om dit jaar zelf mee te fietsen,” vertelt Nicole Kindt, regiomanager Home Instead Zuid-Kennemerland. “Deze fietstocht is de aftrap voor een wereldwijde campagne over dementie die Home Instead voert. Het aantal mensen met dementie groeit snel en we steunen dit soort initiatieven die onderzoek mogelijk maken. Op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen. Vorig jaar zat onze mascotte op de bagagedrager van een ander team, dit jaar lift ie met ons mee op de bagagedrager!”

Dagelijkse confrontatie
Genezing van de ziekte Alzheimer of een andere vorm van dementie is niet mogelijk. Behandeling van Alzheimer richt zich op het vertragen van het ziekteproces en het beïnvloeden van symptomen. De CAREGivers van Home Instead werken aan oplossingen om het leven van alledag mogelijk te maken. Home Instead heeft hiervoor een ondersteuningsprogramma ontwikkeld, voor zowel de dementerende als diens mantelzorgers. De dagelijkse confrontatie met de gevolgen van Alzheimer maakt dat het Team HIT dit jaar meefietst voor alle klanten die zij ontmoeten en die kampen met een vorm van dementie. Zo zamelen ze samen met 2bike4alzheimer middelen in voor extra onderzoek naar deze steeds meer voorkomende aandoening.

Zo lang mogelijk thuis
Uit onderzoek blijkt dat zowel de thuis- als uitwonende ouderen en chronisch zieken betere zorg willen. Meer persoonlijke en langduriger aandacht, zorg op het moment dat het hen uitkomt én een eigen inbreng over de zorg die ze nodig hebben. Om de kosten van zorg terug te dringen zet de overheid sterk in op het zoveel en zolang mogelijk thuis laten wonen van senioren en chronisch zieken. Verzorgingshuizen en verpleeghuizen verdwijnen grotendeels, alleen senioren met een hoge zorgvraagindicatie komen nog voor dergelijke opvang in aanmerking. Home Instead werkt samen met de mantelzorgers aan betere zorg op de wijze waarop de klant dat wil.

Over Home Instead
Home Instead is ’s werelds grootste niet-medische dienstverlener voor senioren en chronisch zieken. 65.000 CAREGivers in achttien landen verlenen zorg en service aan (voornamelijk) ouderen. Home Instead telt wereldwijd in totaal ruim 1000 franchisenemers, waarvan negen vestigingen in Nederland.

- Advertentie -