Studenten organiseren bier- en waterproeverij voor goede doel

0

Vijf studenten van de Hogeschool Leiden organiseren een bier- en waterproeverij om geld op te halen voor het goede doel oneMen. Zaterdag 10 oktober zal het evenement plaatsvinden in het bekende restaurant ‘Novecento’ in het centrum van Haarlem.

Tijdens het evenement zullen de gasten diverse glaasjes speciaalbier krijgen om te proeven. Deelname aan de proeverij zal €10 kosten en daar zitten hapjes bij inbegrepen. Naast de bierproeverij zal er ook een bijzondere waterproeverij op het evenement zijn. Hierbij kunt u denken aan activiteiten zoals raden of een glas water kraanwater of merkwater is. De reden van de waterproeverij is om mensen bewust te maken over het drinkwater tekort in Afrika.

Schoon drinkwater
De opbrengst van het evenement zal gebruikt worden om schoon drinkwater te krijgen in Afrika en om slachtoffer van ebola te helpen. Schoon drinkwater is in Afrika lang niet zo normaal als hier in Nederland. Vervuild drinkwater kan vol met schadelijke bacteriën zitten waar mensen erg ziek van worden. Jaarlijks sterven er 4000 mensen wereldwijd door verontreinigd drinkwater.

De proeverij vindt plaats tussen 13:00 en 17:00. Om 12:00 gaan de deuren van het restaurant open voor de eerste geïnteresseerden. De hele dag zal het ook mogelijk zijn om loten te kopen voor een loterij. Deze loterij is om extra geld op te halen voor het goede doel en er zullen ook bijzondere prijzen te winnen zijn zoals bier- en waterpakketten.

- Advertentie -