Inhaalslag aanplant bomen

0

In 2014 en de daaraan voorafgaande periode is er in Haarlem een achterstand ontstaan bij het vervangen van dode, zieke en al gekapte bomen. In opdracht van de gemeente Haarlem is Spaarnelanden nu begonnen met het inlopen van die achterstand. In de komende maanden komen er 420 bomen terug.

Wethouder Cora-Yfke Sikkema plantte de eerste boom op het Flevoplein in Haarlem Noord. Sikkema: “In verschillende straten en delen van de stad hebben bewoners het groen natuurlijk gemist. Groen geeft een straat en de stad echt uitstraling. Groen bevordert de gezondheid, verbetert het milieu, stimuleert een veilige leefomgeving en heeft een positief effect op de huizenprijzen. Bomen die eerder ziek of dood waren, zijn jaren geleden gekapt waardoor er lege plekken achterbleven. Die gaten in de stad gaan we nu gelukkig weer vullen.

In het huidige plantseizoen, dat tot april van dit jaar loopt, plant Spaarnelanden 420 bomen terug. Aangetaste bomen of achtergebleven stronken worden eerst verwijderd.

De inhaalslag start in Haarlem-Noord en daarna volgen de andere stadsdelen.