Vluchtelingenactie Toneelschuur groot succes

0

De speciale december actie: Koop een kaartje, geef een kaartje van de Toneelschuur en Filmschuur heeft een bedrag van ruim € 3500 opgebracht. Hierdoor kan het theater de komende periode vele vluchtelingen een bezoekje aan een mooie film of voorstelling aanbieden.

De Toneelschuur vroeg in de maand december een vrijwillige bijdrage van € 5 aan haar publiek, om een vrijkaartje voor film of theater te bekostigen voor een vluchteling in Haarlem.

Voor deze actie werkt de Toneelschuur samen met de hulporganisaties Vluchtelingenwerk Noord-West Holland, Stem in de Stad, COA en Stichting Wereldkeuken.

De actie was een vervolg op een eerdere, succesvolle samenwerking met diverse vluchtelingenorganisaties rondom de Toneelschuur productie ‘Smekelingen’. Dit heeft eind oktober geleid tot een bezoek van een groep vluchtelingen aan het theater en de voorstelling. Naar aanleiding van deze samenwerking is het theater gevraagd, of er vaker bezoeken aan films en theater beschikbaar gesteld konden worden voor de Haarlemse vluchtelingen. De Toneelschuur is echter niet in de mogelijkheid om veel vrijkaarten weg te geven, onder andere vanwege de financiële afspraken met filmdistributeurs en theatergezelschappen. Daarnaast vindt het theater het goed om verbinding te maken tussen publiek en de ‘Nieuwe Haarlemmers’.