“We take it from here” in de Toneelschuur

0

Voor iedereen die lichtelijk gebukt gaat onder een onverklaarbaar schuldgevoel

Ongeveer twee jaar geleden lazen Tijdelijke Samenscholing en Rebekka de Wit Zelfbeschuldiging van Peter Handke. Een spreekstuk uit de vroege jaren zestig waarin hij via een levensloop laat zien hoe ieder mens onherroepelijk schuldig wordt aan de geschiedenis.

Zelfbeschuldiging liet hen achter met een alles omvattende schuld, een schuldgevoel waardoor je verslagen wordt. Toen ze een antwoord probeerden te formuleren op Handke via het schrijven van hun eigen biografieën, kwamen ze tot de schokkende constatering dat de grootste schuld uitgaat naar degenen van wie je het meest houdt. Schuld als gevolg van liefde. Ze vroegen zich af wat dit vreemde knaagdier in onze onderbuik daar doet en of het misschien niet alleen maar vernietigend is.

Via namen, objecten, woorden, mensen die hun leven getekend hebben, proberen ze in kaart te brengen met wie ze verbonden zijn en waar ze zich schuldig aan hebben gemaakt. Ze vragen zich te midden van hun eigen geschiedenis en die van de wereld af of je ooit werkelijk kunt zeggen: We take it from here.

Voor deze voorstelling schreef Rebekka de Wit een nieuwe tekst. Stan Vreeken componeerde een zestal nieuwe nummers. Samen vormt dit nieuw geschreven materiaal de basis voor de voorstelling.

van & met: Michiel Bakker, Carole van Ditzhuyzen, Stan Vreeken, Rebekka de Wit

Info
We take it from here van Tijdelijke Samenscholing / De Nwe Tijd / Productiehuis Rotterdam is te zien op vr 17 en za 18 maart. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem. Kaarten (vanaf € 13,50 / € 15,50 / € 17,50) zijn te koop bij de Toneelschuur, via www.toneelschuur.nl of 023 5173910.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)