“Beelden van verbinding” bij het Seinwezen

0

De komende weken zijn er bij het Seinwezen sfeerbeelden te zien van vrouwen en kinderen in Afrika en prachtige kleurenfoto’s van Zuid-Afrikanen tijdens de WK.

Miriam Huynen werd tijdens haar reizen door Afrika enthousiast door de sfeer van kleurrijkheid en sereniteit. De verbondenheid die voelbaar is tussen mensen. In haar schilderijen geeft zij een sfeer weer van beelden geïnspireerd op zelf gemaakte foto’s. Haar techniek: aquarel en pastelkrijt op papier.

De portretten van Michiel de Ruiter zijn gemaakt in Kaapstad in de aanloop naar de WK voetbal in Zuid-Afrika. Mensen van diverse afkomst zijn door fotograaf Michiel de Ruiter vastgelegd in een stramien waarbij de officiële WK voetbal en een stukje kunstgras als bindende factor in de serie diende. Journalist Stef Verhoeven met wie de fotograaf deze reportage heeft gemaakt, heeft de geportretteerden gevraagd naar hun persoonlijke toekomstverwachtingen van het WK dat in hun land en stad gehouden werd. Het resultaat wordt nu in het Seinwezen getoond in een aantal kleurrijke beelden.

Nota bene: het kan voorkomen dat de zalen bezet zijn.

Info
Dubbel-expositie: Miriam Huynen en Michiel de Ruiter
• Te zien tot en met 28 oktober 2015
• Op werkdagen van 10.00 – 17.00 uur
Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haar