Herman Zeinstra Architect – Works and Methods

0
stock ABC architectuurcentrum logo
ABC architectuurcentrum

Op 22 oktober 2015 om 16.00 uur opent architect Kees de Kat in het ABC Architectuurcentrum Haarlem de tentoonstelling ‘Herman Zeinstra Architect, Works and Methods’. Met deze expositie en met de gelijknamige monografie die eind november verschijnt, kijkt Herman Zeinstra terug op 45 jaar als zelfstandig architect én als beeldend kunstenaar gewerkt te hebben.

Herman Zeinstra, die sterke banden met Haarlem heeft, geniet vooral bekendheid als architect. Zijn bouwwerken, zoals het crematorium Haarlem en de woningbouw ‘De Jonge Olifant’ aan het Spaarne, worden gekarakteriseerd door een verfijnde detaillering en een inventieve uitwerking. Ook in de prozaïsche opgaven van de sociale woningbouw vormen deze ingrediënten de basis voor de emotionele waarderingen van zijn architectuur. Dat Zeinstra daarnaast ook internationale roem geniet als beeldend kunstenaar is in Nederland minder bekend. Het betreft hier vooral zijn minimale- en conceptuele kunstwerken uit de jaren ’60 en ’70. Deze zijn van invloed geweest op zijn architectonische werk. Op de expositie en in de publicatie ‘Works and Methods’ worden beide oeuvres uitgebreid in beeld gebracht.

De opening van de expositie Herman Zeinstra Architect, Works and Methods vindt plaatst op donderdagmiddag 22 oktober om 16.00 uur. De boekpresentatie is eind november en heeft eveneens plaats in het ABC. Deze publicatie, met een inleiding geschreven door Christoph Grafe, verschijnt bij uitgeverij Architectura & Natura (Engelstalig, hardcover, full color, prijs € 49,50). Voor meer informatie en voorintekening, zie: www.architectura.nl. Wanneer u hier intekent op het boek wordt u uitgenodigd voor de presentatie.

Info
Herman Zeinstra Architect – Works and Methods
Aandacht voor zijn oeuvre als architect en als beeldend kunstenaar
Expositieperiode: 22 oktober 2015 t/m 15 januari 2016
Opening: donderdagmiddag 22 oktober om 16.00 uur door architect Kees de Kat
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47 Haarlem