Schuur presenteert Cirque Mania, met acrobatiek, een paaldans-act en drag aan de trapezes

Vier dagen Nieuw Circus

0

Hooggeëerd publiek! Nieuw Circus verovert nu ook in de Schuur haar plek. Laat je verwonderen door een paaldans-act gebaseerd op een Griekse tragedie, live muziek, dans en acrobatiek, een humoristische dragshow aan de trapezes en een familievoorstelling waar de zwaartekracht getart wordt.

De eerste Haarlemse editie van dit festival voor hedendaags circustheater vindt plaats van woensdag 11 mei tot en met zondag 15 mei in de Schuur. Tijdens Cirque Mania maak je kennis met een staalkaart aan spannende en innovatieve voorstellingen. Bekijk het hele programma: www.schuur.nl/cirquemania.

Cirque Mania is een idee van Korzo, waar het festival al zes jaar plaatsvindt. Wij bundelen nu onze krachten met dit Haagse theater en makershuis om circustheater in Haarlem en de rest van Nederland (nog) meer bekendheid te geven. Om dit te doen hebben we een geweldig veelzijdig programma samengesteld met makers die voor de eerste keer in ons theater te zien zijn en oude bekenden. Het programma is heel divers en voor iedereen is er wel een discipline binnen het circustheater te vinden.

Als afsluiter van het festival hebben we een speciale editie van onze dansavond Doorgedraaid op vrijdag 13 mei: DJ Randy Diaz draait eclectische urban platen waar je de hele nacht wel op kan dansen. Kom op je handen staan of hang aan de lampen in ons Schuurcafé!

Programma Cirque Mania

THROUGH THE GRAPEVINE
Alexander Vantournhout /notstanding

wo 11 mei, 20:30 uur

Is het dans, is het acrobatiek? Het is beiden! Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin spelen als virtuoze acrobaten met illusie, fysieke kracht en evenwicht. En schuwen daarbij de humor niet! Een acrobatische ode aan de vriendschap tussen twee dansers.

“Alexander Vantournhout bevestigt zijn reputatie als weergaloze lichaamsmagiër.” – De Standaard

A POLE TRAGEDY
Sofie Kramer

do 12 mei, 20.00 uur

Gefascineerd door Euripides’ beroemde tragedie Iphigenia in Aulis, over het offer van een meisjeslichaam in een mannenstrijd, verkent Sofie Kramer het grijze gebied tussen geweld en erotiek. Samen met geluidskunstenaar Mári Mákó bouwde ze haar eigen interactieve danspaal, die zij bespeelt met haar lijf als een muziekinstrument. Het harde, onbeweeglijke, glimmende stuk staal komt tot leven in deze duistere vrouwenfantasie.

THE FUTURE IS NOT WHAT IT USED TO BE
Panama Pictures / Pia Meuthen

do 12 & vr 13 mei – 20.30 uur

“Acrobatiek ontmoet dans, met live muziek als partituur. Het werk van Panama Pictures gaat letterlijk de hoogte in. Op de speelvloer hangen verschillende objecten en de spelers proberen met alle macht te blijven balanceren, elkaar vasthoudend boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht.. De spelers nemen grote risico’s, maar je voelt altijd de controle op bewegingen. Ik ben blij dat de Schuur met juist The Future is not what it used to be kan laten zien dat circustheater als genre een innovatieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. “ – Marjorie Boston, programmeur

HOUSE OF CIRCUS
Nick van der Heyden en Germain Charlat

Vr 13 mei, 20.00 uur

Feest in de tent! House of Circus combineert performance en nachtleven waarin dragqueens, circusartiesten en DJ’s vloeiend opgaan. Vergezel de Queens in deze surrealistische wereld van verwondering.

House of Circus werd opgericht door twee circusartiesten met een missie om de wereld van drag en circus samen te brengen. Ze creëren nu een drag universum vol rood fluweel, cabaret en extravagantie tot het tijd is om te dansen!

A MATTER OF TIME 8+
TeaTime Company

Zo 15 mei, 15.00 uur

Drie performers dagen elkaar met behulp van hun lichamen en jongleerballen uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out.

- Advertentie -