Basisscholen gratis met de bus naar het Frans Hals Museum

0

Het Frans Hals Museum biedt het komende schooljaar gratis busvervoer voor basisscholen. Voor leerlingen van scholen die op 20 tot 60 minuten rijden van het museum liggen, wordt het een stuk makkelijker om het museum te bezoeken.

Een bus van de Jan de Wit Group brengt en haalt de kinderen. Alle informatie en voorwaarden voor het gratis vervoer staan op de website www.franshalsmuseum.nl/basisonderwijs.

Dit project is mede geïnitieerd door de Stichting Gereformeerd of Burgerweeshuis te Haarlem.

Voor scholieren is er van alles te doen in het museum. Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld het programma Het hondje van Frans Hals waarin een hondje, een handpop, de kinderen vraagt om zijn baasje Frans Hals te zoeken. Nieuw in het programma is Het poppenhuis in de spotlights. In een museumzaal is een collage gemaakt van 71 poppenkamers, waarvan een deel in 3D. Deze komen uit ons eigen en uit vijf andere historische poppenhuizen in Nederland. Hoe moeilijk het is om emoties goed weer te geven ervaren groep 7 en 8 in de nieuwe dramaworkshop: Emoties in de Gouden Eeuw. Bekijk de onderwijsfolder op www.franshalsmuseum.nl/basisonderwijs.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)