Week van de Wijkplaats

0

In meerdere wijkcentra in Haarlem worden activiteiten geboden voor alle buurtbewoners, maar waar wel wat extra aandacht is voor de kwetsbaarheid of beperking van sommige deelnemers.

Naast deelname aan activiteiten is er veel aandacht voor ontmoeting en het opdoen van sociale contacten. Tijdens de Week van de Wijkplaats staan activiteiten en hun deelnemers in de spotlight.

Meedoen in je eigen wijk
Onder het motto “meedoen in de eigen wijk” biedt de Wijkplaats een plek aan buurtbewoners met en zonder beperking. Hier kan men elkaar ontmoeten en gezamenlijk deelnemen aan activiteiten of vrijwilligerswerk. Zonder vooroordeel of stigma weer een plekje in de maatschappij krijgen. Het is belangrijk dat juist ook de meer kwetsbare buurtbewoners mee kunnen doen aan sport, theater, koken, ontmoetingsactiviteiten in de wijk, maar vooral ook de gelegenheid krijgen zichzelf te zijn en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Week vd Wijkplaats
Tijdens de Week van de Wijkplaats staan activiteiten en hun deelnemers in de spotlight. Buurtbewoners en potentiele deelnemers kunnen gratis meedoen met het aanbod en genieten van eenmalige activiteiten als een lunch, workshops en theatervoorstellingen. De week wordt geopend met een grote gratis lunch in Binnensteeds en in de avond een gratis maaltijd in De Ringvaart. De week wordt op vrijdag 6 november afgesloten met een gezamenlijke informatiemarkt met workshops en optredens in Binnensteeds en een afsluitende disco.

Wat?
Een greep uit de activiteiten tijdens de Week van de Wijkplaats (alles is gratis toegankelijk):

  • maandag 2/11, Binnensteeds, Grote openingslunch (12:00-13:00 uur)
  • maandag 2/11, Binnensteeds, Muziekworkshop (13:00-14:30 uur)
  • maandag 2/11, Ringvaart, Open Eettafel (17:30-19:00 uur)
  • dinsdag 3/11, Ringvaart, High Tea (14:00-16:00 uur)
  • woensdag 4/11, Kleine Ringvaart, Creatief & Zo (10:30-12:00 uur)
  • woensdag 4/11, De Fjord, officiële opening met lunch en spellenmiddag (12:00-16:00 uur)
  • donderdag 5/11, Binnensteeds, Theatervoorstelling door RoadsPodium (14:00-16:00 uur)
  • vrijdag 6/11, Ringvaart, Oosterse dansworkshop (15:30-17:00 uur)
  • vrijdag 6/11, Binnensteeds, Informatiemarkt, workshops en lichte maaltijd. (17:00-19:30 uur)

De Wijkplaats is een samenwerkingsproject tussen: RIBW K/Am, GGZ Ingeest, Roads, Ecosol, DOCK Haarlem en Haarlem Effect. Het definitieve programma van de Week van de Wijkplaats wordt binnenkort bekend gemaakt.