Leuke werkdag zagen in de Amsterdamse waterleidingduinen

0

Leef je uit in de natuur. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN organiseert zaterdag 24 oktober samen met Waternet een leuke werkdag ‘Amerikaanse vogelkers zagen’ in de Amsterdamse waterleidingduinen.

Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. Deze vogelkers hoort hier van oorsprong niet thuis en vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Een dag buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen.

Deelnemers gaan in de duinen Amerikaanse vogelkers zagen. Deze struik woekert in grote delen van het gebied. We krijgen door het zagen bloemrijk duingrasland weer terug met duinviooltjes, kleine pimpernel en duinhagedissen. De Amsterdamse Waterleidingduinen is een stiltegebied van ongekende omvang. Echt een ongerept natuurgebied kun je het niet noemen, er zijn infiltratiekanalen aangelegd waar rivierwater wordt ingelaten om gezuiverd te worden tot drinkwater. Maar de kansen die hier liggen voor de natuur zijn enorm, er is een grote variatie aan natuur in het terrein. Van hoge duinen tot brede valleien, van dicht bos tot sompige kanaaloevers. Bossen, velden en zandverstuivingen. Als natuurliefhebber raak je niet snel uitgekeken!

Info
Verzamelen is om 9.30 uur in bezoekerscentrum De Oranjekom waar de koffie en thee klaar staat. Ervaring is niet vereist. De werkdag duurt tot 15.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, soep en een lekkere vlaai. Aanmelden graag via ivnzk.natuurwerk@gmail.com of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland Het belooft zaterdag 24 oktober een leuke en gezellige werkdag te worden.

- Advertentie -