Medewerkers van het jaar vanwege hun enorme inzet voor de patiënten van het Spaarne Gasthuis

0

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Spaarne Gasthuis zijn hospitality medewerkster Fatima Badda en verplegingswetenschapper Ralph Vreeswijk uitgeroepen tot SG-er van het jaar. Ze zijn gekozen vanwege hun enorme inzet voor de patiënten, ieder op hun eigen terrein. De trotse winnaars ontvingen bloemen en een beeldje en zijn een jaar lang ambassadeur voor het Spaarne Gasthuis.

Medewerkers konden een collega nomineren voor SG-er van het jaar. Voor de benoeming van SG-er van het jaar is een deskundige jury samengesteld. De jury keek bij de beoordeling van de nominaties of de kandidaat bijdraagt aan de 4 kernwaarden van het Spaarne Gasthuis. Dat zijn: gastvrij, topzorg, dichtbij en partner met passie.

De winnaars
Fatima Badda is de verpersoonlijking van gastvrijheid. Zij draagt dit vol passie uit, zowel naar patiënten als collega’s. Ze haalt alles uit de kast om het verblijf voor ‘haar’ patiëntengroep zo aangenaam mogelijk te maken. Ze laat patiënten in hun waarde, heeft altijd een luisterend oor en zoekt eindeloos naar mogelijkheden voor patiënt en familie. Fatima brengt haar passie ook over op haar collega’s. Ze is ambassadeur van het zorgconcept Planetree in Hoofddorp en geeft regelmatig presentaties hierover.

Ralph Vreeswijk is gekozen vanwege zijn niet aflatende inzet om de zorg voor kwetsbare ouderen op een hoog niveau te brengen. Dit heeft in grote mate bijgedragen aan de nummer 1-positie in de AD Top 100 van de Haarlemse locaties. Ralph ontwikkelde onder andere een methode om patiënten die een hoog risico hebben op delier al bij de poort van het ziekenhuis te herkennen. Verder verzorgt hij het onderwijs van de co-assistenten. Door zijn inzet is het gelukt om nieuw wetenschappelijk onderzoek op te zetten en uit te voeren. Ook de manier waarop hij dit doet valt te prijzen: toegankelijk, oprecht en geïnteresseerd.

Advertentie