Eric Vaarzon Morel in Oude Kerk: flamencoschilder op gitaar

0

Gitarist Eric Vaarzon Morel pakte enkele weken geleden tijdens Podia Heemstede Speeddaten het publiek volledig in met zijn fabelachtige instrumentbeheersing en zijn charmante uitstraling. Zaterdag 31 oktober treedt hij aan in de Oude Kerk met zijn programma De Waterdrager.

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee. Van Noord naar Zuid zal ik water dragen, van de zompige klei naar het hete zand en weer terug.

Onnavolgbare flamencoversies
In het programma De Waterdrager vertelt Eric Vaarzon Morel verhalen over zijn twee thuislanden. In zijn muziek worden deze verhalen meesterlijk verklankt. Hij speelt op warmbloedige Spaanse wijze ook werken van liedmeesters van de lage landen. Zo herleven Het Land van Maas en Waal, Amsterdam (Jacques Brel) en natuurlijk Waterdrager (Lennaert Nijgh) in onnavolgbare flamencoversies. Eric speelt ook zijn ode aan de grote maestro Paco de Lucía.

Info
Eric Vaarzon Morel – De Waterdrager – zaterdag 31 oktober – Oude Kerk- aanvang: 20:15 uur – entree: € 18,50
Kaarten via www.podiaheemstede.nl of aan de kassa van Theater de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op werkdagen tussen 9 en 12 uur of voorafgaand aan de voorstelling. Eerst nog lekker eten? Speciaal theatermenu bij Restaurant 139: 023-7430634.

Advertentie