Mantelzorgers gratis naar optreden Babette van Veen in Philharmonie

0

Mantelzorgers uit Zuid-Kennemerland zijn dinsdagmiddag 10 november (Dag van de Mantelzorg) van harte welkom in de Philharmonie in Haarlem. Ze krijgen daar een gratis programma aangeboden. Het thema is ‘Laat je zien’.

Op het programma staat onder meer een optreden van zangeres, schrijfster en actrice Babette van Veen. De middag is een bedankje van de gemeenten Haarlem, Heemstede en Bloemendaal voor hun mantelzorgers en wordt georganiseerd door Tandem, Centrum voor Mantelzorgondersteuning.

Mantelzorgers zijn mensen die een groot deel van de zorg voor familieleden en/of vrienden op zich nemen. Tandem helpt hen met praktische ondersteuning, informatie en advies. In Nederland bieden 2,6 miljoen mensen meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden mantelzorg. De inzet van mantelzorgers is ook in onze regio van groot belang.

De gemeenten Haarlem, Heemstede en Bloemendaal bieden hen daarom als blijk van waardering de bedank-middag aan en staan tijdens deze bijeenkomst kort stil bij diverse aspecten van mantelzorg. Dat gebeurt tijdens een talkshow onder leiding van Jaap Sluis. De gasten worden 10 november vanaf 14.30 uur in de Philharmonie ontvangen met koffie en thee. Het zaalprogramma begint om 15.00 uur en eindigt rond 17.30 uur.

Babette van Veen verzorgt een optreden, samen met componist en pianist Reinout Douma. De actrice (bekend uit onder meer Goede Tijden Slechte Tijden) is een veelzijdig talent en heeft ook muzikaal veel in haar mars. Zij brengt in de grote zaal van de Philharmonie op 10 november liedjes, verhalen en overpeinzingen ten gehore waar menig mantelzorger veel in zal herkennen.

Aansluitend op het zaalprogramma is er in de foyer gelegenheid om tijdens de borrel (inclusief hapjes) onderling ervaringen te delen. Hier zullen ook diverse informatietafels staan waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen of gewoon voor een praatje. Zo zijn er tafels van Tandem, Platform Belangenbehartiging Mantelzorg en de betrokken gemeenten.

Voor informatie over de Dag van de Mantelzorg, toegang tot de bijeenkomst in de Philharmonie of de werkzaamheden van Tandem kan worden gebeld met 023-8910610. Mailen kan ook: info@tandemmantelzorg.nl.