Gemeente Haarlem support lokaal goed doel met oude föhn of lamp

0

Inwoners van de gemeente Haarlem kunnen een lokaal goed doel steunen door afgedankte apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat van hun gemeente. In Haarlem maakt Vogelhospitaal kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Als inwoners op de milieustraat e-waste inleveren, kunnen zij ter plekke op hun smartphone naar de actiesite om in te checken. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner de punten voor het goede doel scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1.000,- voor een lokaal goed doel. De actie loopt tot en met 31 december. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Meer kleine apparaten en lampen
Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Samenwerking
De gemeente Haarlem werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs.